Цената на природния газ в Европа се понижи със 7,96

...
Цената на природния газ в Европа се понижи със 7,96
Коментари Харесай

Путин и Медведев са в истерия - "замръзването" на Европа не се случи, цената на природния газ с още 8 % надолу

Цената на природния газ в Европа се намали със 7,96 % към 10:36 часа българско време по отношение на котировките при затварянето на борсата в петък вечер. Това демонстрират данните от лондонската борса ICE, написа Българска телеграфна агенция.
 
Надеждите на военнопрестъпник № 1 Владимир Путин, че ще нанесе удар по европейската взаимност с Украйна с високите цени на природен газ, не престават да не се сбъдват. Тенденцията е тъкмо противоположното - цените да падат от ден на ден. 
 
Продължаващото поевтиняване на синьото гориво е вследствие на по-мекото от нормалното за този интервал на годината време, към момента забележителните ресурси в европейските газови складове към края на зимата и рекордния импорт на полутечен природен газ (LNG).
 
Фючърсите за април на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват за 48,65 евро за мегаватчас или малко над 500 $ за 1000 куб. метра. Тази заран борсата отвори на цена от 51,55 евро за мегаватчас, като затвори късно в петък вечер при 52,86 евро за мегаватчас.
 
От 17 февруари цената се задържаше на равнища под 50 евро за мегаватчас, а от 24 февруари се продаваше и за към 45 евро за мегаватчас. На 10 март обаче цената от 43,60 евро се увеличи до 52,86 евро за мегаватчас.
 
Природният газ на " Газов хъб Балкан " в сегмента " Ден напред " с ден на доставка за през днешния ден нарастна с 4,30 % до 94,12 лв. за мегаватчас спрямо цената му с ден на доставка за през вчерашния ден от 90,24 лв. за мегаватчас.
 
На българската газова борса цените на синьото гориво през последните дни се задържат трайно под 100 лв. за мегаватчас.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР