Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и

...
Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и
Коментари Харесай

Природният газ ще поскъпне между 13 и 20% от 1 април |

Цената на природния газ ще нарастне с сред 13 и 20% от 1 април, демонстрират предварителните планове на Комисията за енергийно и водно контролиране. Заради това се чака и увеличение на цената на парното и водата.

Комисията за енергийно и водно контролиране понижи първичната прогноза на " Булгаргаз " за растеж на цените на газа с 58% на 13,35 на 100, съобщи Българска национална телевизия.

" Тази цена ще бъде закрепена на следващия ден, само че се надявам да няма съмнения сред през днешния ден и на следващия ден ", сподели ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров.

Със заявката от 11 март " Булгаргаз " предложи цената на природния газ да бъде 179,36 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Според изчисленията на Асоциацията на топлофикационните сдружения у нас това би нараснало цената на парното и топлата вода от май с сред 13 и 50%. Причината е, че природният газ нараства за следващ път. Само от началото на отоплителния сезон растежът е 65%. Ще има нарастване и на цената на водата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР