Цената на петролните фючърси се покачиха за кратко в началото

...
Цената на петролните фючърси се покачиха за кратко в началото
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след решението на ОПЕК + да запази ограничения добив

Цената на петролните фючърси се повишиха за малко при започване на търговията в понеделник с над 2% като реакция на решението на формата " ОПЕК + " от неделя да резервира контрактуваните през октомври взаимни индустриални съкращения от 2 млн. барела дневно, влезнали в действие от ноември 2022 г, съобщи БНр.

Настоящото решение на петролния картел да резервира тавана на произвеждане идва по едно и също време с влязлото от 5 декември ембарго на Европейски Съюз върху съветския недопечен нефт по море, както и на контрактувания с Г-7 и Австралия ценови таван на съветския петрол от 60 $ за барел.

Поскъпването на черното злато се дължи частично и на почналото в редица огромни китайски градове разхлабване на строгите противопаднемични ограничения, което вдъхна очаквания за възобновяване на икономическата интензивност във най-големия нефтен вносител в света.

Към 11.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент с доставка през февруари следващата година нарастват с 1,55% към 87 $ за барел, до момента в който януарските фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с 1,45% назад над 81 $ за барел.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР