Цената на петрола завършва на минус през изминалата търговска седмица

...
Цената на петрола завършва на минус през изминалата търговска седмица
Коментари Харесай

Забавянето на китайската икономика предизвика спад в цената на петрола

Цената на петрола приключва " на минус " през миналата комерсиална седмица макар лекото покачване в петък. Това се случва на фона на спадането на търсенето на суровина от страна на Китай и съществуването на премного количества на пазара.

От началото на седмицата цените на петрола вид Brent, както и американският недопечен лек недопечен нефт WTI спаднаха с над 3%, като в четвъртък цените спаднаха на равнищата от януари, преди започването на войната в Украйна.

На лондонската борса цените на Brent доближиха 89,82 $ за барел към 8:20 часа българско време, което е лека промяна нагоре по отношение на 89,15 $ за барел, на каквато стойност се търгуваше в четвъртък. Цената на сорта WTI на борсата в Ню Йорк пък е 83,99 $ за барел.

Именно забавянето на китайската стопанска система е измежду главните фактори за ценовия спад. В основата на този спад пък е политиката за " нулев коронавирус " на китайските управляващи, при която многомилионни градове биват изолирани даже при съществуването на няколко десетки случая. Така съгласно данни на японската капиталова банка " Номура " такива строги ограничения работят в 49 града в Китай, като 291,7 души нямат опция за свободно придвижване.

Освен това оповестени в четвъртък данни на американското министерство на енергетиката демонстрират и внезапно нарастване на запасите на нефт в страната. За седмица запасите на Съединени американски щати са се повишили с 8,85 милиона барела, достигайки 427,19 милиона барела.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР