Цената на петрола скочи близо до 70 долара за барел,

...
Цената на петрола скочи близо до 70 долара за барел,
Коментари Харесай

Петролът скочи с 4% след убийството на ирански генерал при въздушна атака на САЩ

Цената на петрола скочи покрай 70 $ за барел, откакто въздушен удар от Съединени американски щати, подреден от президента Доналд Тръмп, умъртви върховен ирански военачалник в Ирак, засилвайки опасенията от спор в най-важния район за произвеждане на суровината в света, заяви Bloomberg.

В плевел старт на деня за търговия, белязан от извънредно огромни размери, фючърсите в Лондон и Ню Йорк скочиха с над 4% до равнища, които не бяха следени след офанзивите против производството на нефт в Саудитска Арабия през септември. Ударът наоколо до летището в Багдад умъртви иранския военачалник, който управлява сили на революционната армия.

Въпреки че не са били наранени нефтени съоръжения или произвеждане, убийството на един от най-могъщите генерали на Иран е провокация, която ускорява напрежението сред Вашингтон и Техеран, засилвайки и опасенията от въоръжена борба, която може да навлезе в други страни. Тъй като фокусът се измества към това по какъв начин ще реагира Иран, висшият водач на страната Али Хаменей, даде обещание, че " тежкото възмездие " чака убийците на Солеймани.

" Това е сеизмично събитие в района ", сподели Джейсън Бордоф, някогашен чиновник в администрацията на Обама, който в този момент работи за Колумбийския университет. " Ето по какъв начин американско-иранските спирали излязоха отвън надзор. Реакцията на Иран ще бъде тежка и смъртоносна. И сигурно може да включва ескалиращи офанзиви против енергийната инфраструктура ", изясни той.

Суровите цени избавиха някои от непосредствените си облаги до обяд в Сингапур, само че останаха на най-високите равнища от септември. Суровият артикул набъбна с 1,94 $, или 2,9%, при 68,19 $ за барел при борсата ICE Futures Europe в 7:11 ч. В Лондон. По-рано скочи с 4,4% до 69,16 $ за барел.

Стивън Шорк, президент на Schork Group, разисква убийството на висшия ирански пълководец и неговото влияние върху петролните пазари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР