Цената на петрола се понижава в сряда сутринта, продължавайки да

...
Цената на петрола се понижава в сряда сутринта, продължавайки да
Коментари Харесай

Цената на петрола продъжава да спада. Силен ръст на запасите в САЩ

Цената на петрола се намалява в сряда сутринта, продължавайки да реагират отрицателно на известията за продажбата на суровината от стратегическия запас на Съединени американски щати.

Към 9:12 часа българско време априлските фючърси за Brent поевтиняха на лондонската борса ICE Futures с $0,75, до $84,82 за барел. Във хода на търговията във вторник цената им спадна с $1,03 (1,2%) до $85,58 за барел.

Цената на мартенските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време спадна с $0,83 до $78,22 за барел. По време на предходната сесия тези договори поевтиняха с $1,08 (1,4%) до $79,09 за барел.

В понеделник Министерството на енергетиката на Съединени американски щати разгласи проектите си да продаде на пазара 26 милиона барела нефт от стратегическия запас (SPR) през 2023 година Разпродажбите ще продължат от 1 април до 30 юни. Освобождаването на гориво от запаси ще стане в границите на договореностите, реализирани още през 2015 година и е обвързвано с осъществяването на държавния бюджет, сподели в изявление за MarketWatch Тайлър Ричи, редактор на Sevens Report Research.

" Но когато търговците видят новинарско заглавие на екрана за освобождението на нефт от стратегическия запас, те първо мислят за увеличението на предлагането на пазара, след което първо натискат бутона " продава " и едвам по-късно задават въпроси ", добави той.

ОПЕК увеличи оценката си за търсенето на нефт през 2023 година със 100 000 барела дневно до 101,87 милиона барела на денонощие. Ръстът на потреблението на нефт в развитите страни от Организацията за икономическо съдействие и развиване се чака да бъде 0,35 милиона барела дневно през 2023 година и 1,96 милиона барела на денонощие в страните отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Прогнозите за търсене на нефт през първото тримесечие на 2023 година са се покачили с 220 хиляди барела дневно спрямо предходната прогноза до 101,26 милиона барела на ден; във второто тримесечие - с 50 хиляди б/д, до 100,7 млн. барела на ден. Прогнозата за третото тримесечие беше увеличена с 90 000 барела, до 101,99 милиона барела на денонощие.

Освен това данните на Американския петролен институт (API), оповестени в нощта на вторник против сряда, демонстрират нарастване на комерсиалните ресурси в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 10 февруари, с 10,5 милиона барела. Докладът на Министерството на енергетиката за запасите ще бъде оповестен по-късно в сряда. Анализаторите, интервюирани от Trading Economics, чакат нарастване на петролните ресурси с към 1,2 милиона барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР