Цената на петрола се доближи до 70 долара за барел

...
Цената на петрола се доближи до 70 долара за барел
Коментари Харесай

Петролът се доближи до $70 за барел

Цената на петрола се приближи до 70 $ за барел по време на азиатската търговия, само че по-късно леко се намали. След като първо нарастнаха, а по-късно сутринта българско време леко поевтиняха, фючърсите върху петрола вид Брент се търгуваха на цена от 69,80 $ за барел, заяви Инвестор.бг.

Американският лек недопечен нефт регистрира покачване на цената си с 0,06% до 64,39 $ за барел. И двата най-търгувани типа " черно злато " доближиха през предходната седмица най-високите си равнища от декември 2014 година

Цените на петрола не престават да получават поддръжка от пониженото произвеждане от страна на Организацията на страните производителки на нефт и Русия.

Споразумението влезе в действие предишния януари и се чака да продължи и през 2018 година, като съответства със здравословното повишаване на търсенето, което увеличи цените с повече от 13% от началото на декември 2017 година, отбелязва организация Ройтерс.

Но, и други фактори, в това число политическия риск поддържат възходящия тренд. Някои анализатори обаче не престават да предизвестяват, че следва промяна на цените.

За предходната седмица фючърсите върху американския недопечен нефт с доставка през февруари нарастнаха с 4,7 на 100, като това бе четвърта поредна седмица на покачване.

Фючърсите върху Брента с доставка през март нарастнаха за седмицата с към 3,3%, отчитайки също четвърто следващо седмично покачване.

На фона на отслабването на $ на стоковите пазари златото стартира седмицата с покачване на цената си от 0,52% до 1341,9 $ за тройунция, като се изкачи до равнището си от септември 2017 година

Ценният метал с незабавна доставка нараства с 1,4%, като задържа позитивната си посока за пета подред седмица. При медта растежът даже беше още по-голям – близо 2% повишаване до 328,10 за паунд.

Доларовият показател, който наблюдава представянето на американските пари по отношение на кошница от шест съществени валути, се намали в понеделник до 90,750 пункта. За съпоставяне последната си сесия показателят затвори на равнище от 90,902 пункта.

Доларът се обезцени по отношение на йената с 0,17% и се разменяше за 110,87 йени. Австралийският $ пък нарастна по отношение на американския до 0,7943 щатски $. /Марица.бг
тагове нефт барел
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР