Цената на петрола рано в четвъртък се задържа на постигнатите

...
Цената на петрола рано в четвъртък се задържа на постигнатите
Коментари Харесай

Петролът задържа новите си по-ниски цени, еврото тръгна нагоре


Цената на петрола рано в четвъртък се задържа на постигнатите ниски равнища от през вчерашния ден, като се регистрират леки придвижвания нагоре.

Причината бе декларираното желание на Обединените арабски емирства да издигнат тематиката за увеличение на добива на черното злато на идната среща на петролния картел ОПЕК+.

Вчера цената на сорта Брент се намали с 13% или 17 $ до 111 $ за барел. Стойността на Американския лек недопечен нефт се намали с 12% или 15 $ до към 109 $. Днес котировките на първия вид са нагоре с 26 цента, а на американския с 36 $.

Днес вложителите чакат и резултати от срещата междуи външните министри на Украйна и Русия надлежно Дмитро Кулеба и Сергей Лавров в турския крурорт Аналия с семейството на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

Малко преди 10 часа българско време цената на природния газ на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 147 евро за мегаватчас. В 9:00 часа българско време търговията започва от 142 евро за мегаватчас, само че дванайсет минути по-късно цените се покачиха до 150 евро за мегаватчас, след което се откриха на равнища от 147 евро за мегаватчас. Вчера борсата затвори при цена от 155,88 евро за мегаватчас. По този метод общото поевтиняване на природния газ за през днешния ден досега е 5,68 на 100.

В понеделник котировките на синьото гориво доближиха исторически връх от 345 евро за мегаватчас.

Курсът на еврото през днешния ден пое нагоре и трансферира 1,10 $, оповестиха немски финансови издания.

В междубанковата търговия във Франкфурт тази заран единната европейска валута се котираше за 1,1055 $.

На 8 март единната валута регистрира най-ниската си стойност по отношение на $ за последните две години и се намали под 1,09 $.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР