Цената на петрола продължава да поевтинява и днес, след като

...
Цената на петрола продължава да поевтинява и днес, след като
Коментари Харесай

Петролът продължава да върви надолу, газът поскъпна с 5%


Цената на петрола продължава да поевтинява и през днешния ден, откакто в понеделник котировките се намалиха приблизително със 7%. Това се случва на фона на започващите в Истанбул нови договаряния за мир сред Русия и Украйна.

Влияние върху пазара оказват и страховете от спад в търсенето на черно злато в Китай, откакто във финансовия център Шанхай бе натрапен локдаун поради увеличение на случаите на COVID-19, осведоми Си Ен Би Си.

Цената на сорта Брент, които са референтни за Европа, поевтиняха с 1,18 $, или 1,1% до 111,30 $ за барел, откакто по-рано в сесията отстъпиха до 109,97 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт спадна до 103,46 $ за барел в ранната сесия, като малко по-късно котировките леко се възвърнаха до 104,87 $ за барел - намаляване с 1,09 $, или 1%. Контрактите и за двата сорта през вчерашния ден изгубиха към 7%.

Природният газ през днешния ден на хъба TTF във Нидерландия се увеличи с 5% до 108,40 евро за мегаватчас.

Санкциите, наложени на Москва поради нашествието в западния ѝ комшия, свиха предлагането на петролния пазар и по-рано този месец тласнаха цените на суровината до 14-годишен най-много.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР