Цената на петрола може да скочи до 120 долара за

...
Цената на петрола може да скочи до 120 долара за
Коментари Харесай

Кризата с Украйна може да вдигне цената на петрола до исторически рекорд

Цената на петрола може да скочи до 120 $ за барел, в случай че съветският експорт на недопечен нефт пострада вследствие на военното напрежение с Украйна, сочи прогноза на американската капиталова банка JPMorgan.

Прогнозата показва, че възможна инвазия на Русия в Украйна може да провокира необятен резултат, който да бъде почувстван от измъчваните от висока инфлация консуматори по света.
Goldman Sachs: Цената на петрола ще доближи 100 $ още тази година
Цената на петрола ще доближи 100 $ за барел по-късно през тази година, като ще продължи да нараства и през идната 2023 година...
Прочети повече
„ Всякакви разстройства в петролните потоци от Русия в подтекста на невисок авариен потенциал в други райони биха могли елементарно да доведат цените на петрола до 120 $ ”, показва Наташа Канева, началник тактика световни артикули в JPMorgan, в отчет, оповестен през тази седмица, предава CNN.

Докладът идва на фона на 7-годишен най-много в цената на петрола от 94 $ за барел, регистриран при започване на тази седмица.

Според JPMorgan, в случай че петролният експорт на Русия бъде понижен на половина, цените на петрола вид „ Брент ” може да се устремят към равнище от 150 $ за барел. Историческият връх в цената на петрола бе регистриран през юли 2008 година, когато „ Брент ” нарастна до рекордните 147.50 $ за барел.

Напрежението сред Русия и Украйна оказа помощ за повишаването на петрола през последните седмици. Суровият нефт „ Брент ” реализира 7-годишен връх при започване на седмицата, като понастоящем се търгува на цена от към 91 $ за барел.
Ще го заболи ли Путин - какви наказания може да наложат Съединени американски щати и Европейски Съюз
Напрежението по оста Вашингтон-Москва по тематиката Украйна може да предизвика налагането на интернационалните стопански наказания над Русия. В...
Прочети повече
Русия е вторият максимален производител на нефт и природен газ в света, като се подрежда само след Съединени американски щати. Страната играе основна роля в ОПЕК+.

Кризата с Украйна вещае няколко риска за петролния пазар.

Подобен спор може евентуално да повреди енергийната инфраструктура в района. Паралелно с това, в случай че западните страни решат да санкционират Русия посредством налагането на наказания, това може да ограничи енергийния експорт на страната. Поради това към този момент Съединени американски щати дава сигнали, че избира да глоби първо други браншове на съветската стопанска система.

Освен всичко друго, съществува риск съветският президент Владимир Путин да употребява енергийните доставки като оръжие. По-високи цени на природния газ в Европа ще вдигнат търсенето на нефт, защото електроцентралите и заводите ще стартират да разчитат на това гориво.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР