Цената на най-скъпия пентхаус в Русия надхвърли 7 милиарда рубли,

...
Цената на най-скъпия пентхаус в Русия надхвърли 7 милиарда рубли,
Коментари Харесай

Цените на най-скъпите пентхауси в Русия

Цената на най-скъпия пентхаус в Русия надвиши 7 милиарда рубли, съгласно класацията на топ 15 на този тип парцели, формирана от консултантската компания NF Group. Пентхаусът се намира в жилищна постройка в центъра на Москва, прецизира Интерфакс.

При съставянето на рейтинга са взети под внимание пентхауси в Москва и Санкт Петербург, само че в последна сметка в него е включен единствено един парцел в Санкт Петербург.

Цената на парцелите, включени в класацията топ 15, варира от 1,25 милиарда до 7,33 милиарда рубли (около 90 млн. долара) - най-скъпия.

На второ място по стойност от този тип супер скъпи парцели, е също парцел в съветската столица - за 4 милиарда рубли (към 50 млн. долара), а третото място е за парцел струващ 3,43 милиарда рубли, също намиращ се в Москва.

Цената на единствения парцел в Санкт Петербург, включен в " селекцията " на най-скъпите пентхауси в Русия, е 2,6 милиарда рубли (около 32 млн. долара), и той заема четвърто място.

Поради прекомерно високата цена на пентхаусите и лимитираното им предложение на пазара (най-вече в най-големите градове на страната), покупко-продажбите с такива парцели са необичайност.

Към началото на 2024 година в Москва междинната цена на квадратен метър за пентхаус доближи 3 милиона рубли (около 35 хиляди долара). В началото на предходните три години, тя е била: 2,7 милиона рубли (2023 г.), 2,5 милиона рубли (2022 г.) и 1,8 милиона рубли (2021 г.).

Понастоящем пазарът на първокласни жилищни парцели в Русия като цяло предлага парцели, чиято цена стартира от няколкостотин милиона рубли, като междинният бюджет за този вид жилища е към 940 милиона рубли (около 11 млн. долара).
 Цената на най-скъпия и на най-малкия парцел в елитния съветски курорт Сочи
Цената на най-скъпия и на най-малкия парцел в елитния съветски курорт Сочи

Колко коства имение на 6 етажа и жилищe с повърхност от 11 квадратни метра
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР