Цената на най-популярната криптовалута в света - биткойн, за кратко

...
Цената на най-популярната криптовалута в света - биткойн, за кратко
Коментари Харесай

Цената на биткойна наистина надхвърли 50 000 долара

Цената на най-популярната криптовалута в света - биткойн, за малко надвиши сумата от 50 000 $, предават международните медии. Това се случва за първи път от 15 май насам. На борсата Binance, която е най -голямата борса за криптовалута във връзка с размера на търговия, рано тази заран българско време, биткойнът нарастна с малко над 2,5% - до над 50 хиляди $. Малко по-късно цената спадна до 49.9-49.8 хиляди.

Криптовалутата продължава да се възвръща след внезапен спад в края на пролетта. През месец май биткойнът загуби съвсем една трета от цената си като от 57,7 хиляди през доближи до 37,3 хиляди $. От втората половина на юли цената на биткойна се повишава, което продължава за пета поредна седмица. Историческият връх беше доближат през април като тогава един биткойн се търгуваше за 64,85 хиляди $.
 Биткойнът е на път още веднъж да мине границата от 50 000 $
Биткойнът е на път още веднъж да мине границата от 50 000 $

Криптовалутата продължава възхода си

Още в петък крипто специалисти предвидиха, че в случай че виртуалата валута успее да премине границата от 50 000 $, това ще значи нов взрив и доста евентуални нови върхове в цената на биткойна. Последният път, когато криптовалутата беше в сходно състояние на това от миналите няколко дни, малко по-късно доближи рекордно високото равнище на стойност от 64 854 $. Това се случи сред февруари и май тази година. Сега може да следим същия сюжет, само че в по-кратки периоди. Какви ценови върхове ще реализира в този момент обаче към момента е рано да се каже.

На фона на следващия скок на биткойна, още веднъж на дневен ред е регулацията на криптовалутата. Възможно е в скоро време Европейски Съюз да принуди всички компании, които трансферират биткойн или други криптоактиви, да събират детайлности за получателя и подателя. Това ще стане факт при положение, че бъдат гласувани нови промени в законодателството на Европейски Съюз, които са свързани с регулацията на криптовалутите.
 Мъск: SpaceX има биткойни, аз също
Мъск: SpaceX има биткойни, аз също

Милиардерът призна, че когато цената на цифровата валута пада, той губи доста пари

От Европейската комисия неотдавна обявиха, че по този метод криптоактивите ще станат по-проследими, което ще помогне за прекъсване на прането на пари и финансирането на тероризма. Новите регулации ще забранят и даването на анонимни портфейли за крипто-активи.

Към днешна дата контролът върху виртуалните пари и в частност против биткойните е най-силен в Китай.
 Кога Европейски Съюз ще стартира да контролира биткойните?
Кога Европейски Съюз ще стартира да контролира биткойните?

Предложени промени в законодателството на Европейския съюз ще принудят фирмите, които трансферират криптоактиви, да събират детайлности за получателите и подателите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР