Цената на най-бързата кола в света може да достигне 5

...
Цената на най-бързата кола в света може да достигне 5
Коментари Харесай

Най-бързият автомобил в света е обявен на търг: Заслужава ли си цената?

Цената на най-бързата кола в света може да доближи 5 милиона евро.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ от 2022 година е част от лимитирана серия от единствено 30 модела. Изключително търсеният хиперавтомобил може да развие скорост от малко над 490 км/ч.

В подтекста на тази скорост най-големият пътнически аероплан в света Airbus A 380, който побира над 850 души, излетява с към 300 км/ч.

През 2019 година френско-италианският производител на първокласни спортни коли отпразнува своята 110-годишнина със значимо достижение: някогашният победител в Le Mans Анди Уолъс подкара първообраз с оптимално ускоряване до невижданата скорост от 490 км/ч.

След това удивително достижение беше създадена лимитирана серия на Bugatti Chiron Super Sport 300+. Луксозният автомобил има осемлитров мотор с турбокомпресори и 1577 конски сили.

Само осем от 30-те модела са стигнали до Съединени американски щати и за първи път един от тях ще бъде пуснат за обществена продажба.

Суперколата е оповестена на търг от американската компания Bonhams Cars и ще бъде продадена на 25 януари в Скотсдейл, Аризона, Съединени американски щати, на приблизителна цена от 5-5,5 млн. $ (4,56-5,2 млн. евро).

" Това е квинтесенцията на хиперавтомобилите. Bugatti има ненадмината известност в региона на високоефективните коли и Chiron Super Sport 300+ е знак на това автомобилно съвършенство ", съобщи Луис Франкел, от Bonhams.

Перспективите на пазара за суперколи през 2024 година

Суперколите са мощни спортни коли, които нормално се оферират в лимитирани бройки.

Те са оборудвани с извънредно мощни мотори, разполагат с усъвършенствана аеродинамика и се създават с леки материали.

Сегментът се ръководи главно от марки като Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Daimler AG, McLaren, Porche, Koenigsegg и други Световният пазар се прави оценка на съвсем 17 милиарда $ през 2022 година

Последната прогноза на Business Research Insights планува годишен растеж от 3,72% на пазара в интервала 2022-2031 година, дължащ се на възходящото търсене на устойчиви и екологични транспортни средства и развиването на самостоятелните транспортни средства.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР