Цената на медта и днес продължава да върви надолу. Причината

...
Цената на медта и днес продължава да върви надолу. Причината
Коментари Харесай

Медта продължава да поевтинява - за какво е показател това

Цената на медта и през днешния ден продължава да върви надолу. Причината не е директно обвързвана с пазара на този метал, а е заради опасения от световна криза, по отношение на " ястребовата " политика на централните банки да покачват лихвите за рефинансиране. Това сочат данни за търговията и мненията на анализаторите, оповестява Reuters.

Тази заран фючърсите за медта за юли на борсата Comex поевтиняват по отношение на предния ден с 0,56% до $3,99 за паунд (около 0,45 килограма).

На Лондонската борса за метали (LME), съгласно резултатите от предходната комерсиална сесия, цената на един звук мед с доставка след три месеца падна с 1,25% до 8961,5 $, цената на алуминия се намали с 0,26%, до 2498 долара/т, а на цинка - с 1,51%, до 3523,5 долара/т.

" Цените на съществени артикули като мед и алуминий падат заради опасения, че агресивното повишение на главните лихви от Федералния запас на Съединени американски щати и други централни банки, може да докара до криза на международната стопанска система ", написа Reuters.

Например Фед на Съединени американски щати увеличи главните лихви със 75 базисни точки до 1,5-1,75%. Регулаторите по света " стягат " паричната политика в битката с високата инфлация, само че суровинните пазари се притесняват от отрицателни последствия, които съответно за тях значат понижаване на притока на ликвидност.
 Защо медта поевтинява
Защо медта поевтинява

Фючърсите на алуминия и цинка също поевтиняват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР