Цената на купения вот е повишена - 100 лева, за

...
Цената на купения вот е повишена - 100 лева, за
Коментари Харесай

МВР: Цената на купения вот е повишена - 100 лева, за да се гласува за определена партия

Цената на купения избор е нараснала - 100 лв., с цел да се гласоподава за избрана партия. Това разгласи заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев в ефира на Нова телевизия. Той разясни, че наред с познатите схеми към този момент се следят и нови.

От 19 август до през днешния ден на територията на цялата страна се организират акции против пазаруване на гласове у нас. " Към момента имаме 449 регистрирани закононарушения, формирани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. От на следващия ден започва национална интервенция, която е директно обвързвана с изборния развой. Купеният избор сега коства към 100 лева Има и нова скица. Фирми, които са близки до общините, на които се разпореждат избрани строителни действия, генерират облага и част от нея се отделя за пазаруване на гласове ", описа Станев.

Министерство на вътрешните работи готви законодателни промени поради зачестилите произшествия

Той заяви и че Министерство на вътрешните работи готви законодателни промени поради зачестилите случаи на хванати пияни и дрогирани водачи. 

" Полагаме всички старания, с цел да спрем войната на пътя. Нужни са драконовски ограничения. Затова предлагаме водачите да нямат право да откажат кръвна проба. Има проблем и със забавянето на връчването на наказателните постановления. Трябва да има и предел на нарушаванията на пътя. След второ нарушение, на третото да има нещо друго – да ти вземат книжката и да се търси наказателна отговорност. Внесли сме всички тези оферти ", изясни Станев.

Имало ли е " полицейски чадър " над водача от злополуката на Околовръстното?

Той разяснява и появилата се информация за " полицейски чадър " над водача, предизвикал жестоката злополука на столичното Околовръстно шосе, при която почина френски жител.  " Отричам я изрично, не дава отговор на истината. Служителка на Шесто РПУ е била до него и е провеждала беседи. Шофьорът е бил дрогиран и пийнал. Неговото държание е варирало от рев до експанзия. С цел да бъде осъществен естествен оглед, полицайката е изпратена, с цел да му окаже психическо влияние и да го успокои. Играла е роля ", разясни зам.-главният секретар.

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР