Цената на желязната руда падна до рекордни нива. Темпът продължава

...
Цената на желязната руда падна до рекордни нива. Темпът продължава
Коментари Харесай

Цената на желязната руда падна до рекордно ниски нива

Цената на желязната руда падна до рекордни равнища. Темпът продължава и този месец, като за звук от суровината може да се заплаща 80 $. Спадът идва, откакто Китай подхрани страховете, повтаряйки внимателните дейности за стимулиране на стопанската система, даже при ескалирането на напрежението в международната търговия.

Съставката, нужна за производството на стомана в Сингапур, стигна най-ниското ниво през март. Централната банка на Китай предизвести, че ще продължи целенасочения си метод за увеличение на наличието си в най-големия потребител на стомана в света - Сингапур. Това прибавя в допълнение напрежение към търсенето поради терзанията на Съединени американски щати и Китай за международния стопански напредък. Фючърсите за желязото са поевтинели с повече от ¼ за август.

Докато желязната руда е едва наранена от търговски разногласия, " загубата на убеденост е довела до бърза преоценка на пазара на суровината ", споделят анализатори от Capital Economist.

" Мислим, че цената на желязната руда ще се намали още на фона на възобновеното закъснение на китайската стопанска система и изключително на строителния бранш в азиатската страна ", показват експертите.

Желязната руда се срина от многогодишния си връх през юли, когато вложителите насочиха вниманието си от евентуалния световен дефицит на руда към възстановяване на предлагането и увеличение на вероятностите за намаляване на търсенето, изключително в Китай. Очаква се нови вложения да омекотят стопанската система на страната.

Цената на желязната руда в Сингапур по последни данни се намали с 5,7% и стигна до 84,01 $ за звук.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР