Цената на газовите фючърси в Европа скочи до 1400 долара

...
Цената на газовите фючърси в Европа скочи до 1400 долара
Коментари Харесай

Злато, алуминий, газ - с рекорден скок в цените заради Украйна

Цената на газовите фючърси в Европа скочи до 1400 $ за куб.м. Вчера цената беше към 1000 $. Това е растеж с 35% единствено за час от началото на търговията.

Цените на алуминия и никела в Лондон се повишиха до многогодишни върхове тази заран, откакто Русия нахлу в Източна Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Основните опасения са за спиране на доставките след началото на военните дейности в страната.

Алуминият с тримесечен контракт за доставка се повиши с 2,1% на Лондонската железна борса, откакто по-рано се увеличи до над 13-годишен връх от 3350 $. Референтният никел се увеличи с 1,6%, като по-рано доближи връх от август 2011 година

Междувременно Централната банка на Украйна забрани пазаруването на задгранична валута на междубанковия пазар в страната и фиксира курса на гривната, разгласи гуверньорът Кирило Шевченко, представен от Ройтерс.

Продажбите на задгранични валути към този момент няма да бъдат спирани, добави той. Банката също така забрани тегленето на задгранична валута и ограничи тегленето на пари от сметки до 100 000 гривни на ден.

По думите на Шевченко банковата система в страната работи обикновено, банките са отворени и действат. Банката също така забрани преводите по сметки от и до съветски субекти, както и издаването на електронни пари и попълването на електронни портфейли.

Шевченко уточни, че банката ще направи всичко належащо, с цел да обезпечи гривни на банковата система без ограничавания и ще рефинансира банкови задължения до една година без ограничаване на сумите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР