Цената на газа в Европа по време на търговията днес

...
Цената на газа в Европа по време на търговията днес
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа се покачи до над 2300 долара за хиляда кубически метра метра за първи път от началото на март

Цената на газа в Европа по време на търговията през днешния ден се повиши до над 2300 $ за 1000 кубически метра за първи път от 8 март на фона на оповестеното понижаване на изпомпването през " Северен поток ", сочат данни на лондонската борса ICE. Общото повишаване на газа от началото на деня надвишава 10%, оповестява

Цената на августовските фючърси в хъба TTF в Холандия се повиши до 2307 $ за 1000 кубически метра, или 220 евро за MWh (въз основа на настоящия обменен курс евро/долар, цените на ICE са в евро за MWh).

В понеделник " Газпром " разгласи насилственото прекъсване на различен газотурбинен мотор в компресорната станция " Портовая " заради завършек на периода сред основните поправки преди главния ремонт. В резултат на това от 27 юли изпомпването на газ през " Северен поток " ще намалее на половина - до 20% от максимума, или 33 милиона кубически метра дневно от сегашните 67 милиона кубични метри. Така в работно положение ще остане единствено една турбина.

Германските управляващи обявиха, че не виждат техническа причина за преустановяване на доставките на газ по " Северен поток ". В същото време Германия към момента отхвърля да заяви местоположението на ремонтираната турбина, а документите, изпратени от Siemens за връщането на турбината, към момента не отстраняват рисковете от наказания и единствено повдигат спомагателни въпроси, отбелязва „ Газпром “. От Siemens Energy, въпреки това, споделиха, че не виждат връзка сред турбината и намаляването на доставките по Северен поток и няма задоволително митнически документи от „ Газпром “, с цел да го внесат в Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР