Цената на газа в Европа по време на днешната борсова

...
Цената на газа в Европа по време на днешната борсова
Коментари Харесай

Цената на газа в ЕС падна под 800 долара за първи път от 16 февруари

Цената на газа в Европа по време на днешната борсова търговия падна под 800 $ за 1000 кубически метра за първи път от 16 февруари 2022 година съгласно лондонската борса ICE. Общият спад на цената от началото на деня е 16%, предава ТАСС .

Цената на януарските фючърси в хъба TTF в Холандия падна до 791,3 $ за 1000 кубически метра, или 71,66 евро за МВч (въз основа на настоящия обменен курс EUR/USD, цените на ICE са показани в EUR за МВч).

Котировките за газ се намаляват на фона на топлото време в Европа. Температурите тази седмица в множеството страни от Европейски Съюз остават над климатичните индикатори, което докара освен до понижаване на изземването на газ от хранилищата, само че и до рекордно нарастване на запълването иим.

В допълнение, делът напразно в производството на електрическа енергия в Европейски Съюз продължава да бъде постоянен към 20% или по-висока граница. А на 29 декември тя даже доближи връх за цялото време на наблюдаване - 32,8%.

Съоръженията за предпазване на газ в Европейски Съюз са цялостни на 83,19% (с 12,55 процентни пункта повече от междинното за тази дата за последните 5 години), те съдържат 90,03 милиарда куб.м. газ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР