Цената на етера падна в четвъртък, след като мрежата Ethereum

...
Цената на етера падна в четвъртък, след като мрежата Ethereum
Коментари Харесай

Етерът падна след дългоочакваното “сливане”

Цената на етера падна в четвъртък, откакто мрежата Ethereum приключи така наречен “сливане ”. Криптовалутата поевтиня с 5,6% до $1501,88, откакто по-рано падна до $1459,00, съгласно Coin Metrics.

Търговците чакаха да видят спад в цената след прехода късно вечерта в сряда.

Според Анто Пароян, основен изпълнителен шеф на крипто хедж фонда ARK36, сливането към този момент е постигнало повишение на цената на етера.
Ethereum към този момент нарастна с повече от 100% от дъното през юни. Ако сливането даде позитивен резултат върху цената на Ethereum, растежът може да не е резистентен, добавя той.

През първата половина на годината цената на криптовалутите се срина, наред с други рискови активи. От втората половина обаче етерът записва покачване и от този момент то надминава това на биткойните.

Той напредна с съвсем 70% единствено през юли, спрямо облагата на биткойн от 27%, съгласно Coin Metrics.

През август етерът падна с съвсем 9,3%, спрямо съвсем 17% загуба при биткойна, написа CNBC.

Пароян чака след първичния скок да има спад на цената на Ethereum през идващите няколко дни или седмици, изключително като се има поради, че, както и останалите на крипто пазарите, той към момента се управлява значително от отрицателните макроикономически вероятности.

Падането на етера след сливането

Техническото надграждане на Ethereum бе приветствано от вложителите от месеци. То дава опция етерът да бъде трансфорат в актив, който генерира рентабилност. Освен това може да усъвършенства сигурността на мрежата по енергийно ефикасен метод.

Мнозина го нарекоха един от най-важните моменти в късата история на крипто.
 
Анализатори обаче означават,  че чакат търговията да спадне след сливането.

Сега, когато сливането е реалност, трейдърите и фондовете се нареждат отвън него, търговията е като че ли спряла, споделя Джейсън Лау, основен действен шеф на Okcoin, пред „ Crypto World “.

Същевременно мениджъри и притежатели на активи гледат в дълготрайна вероятност.

Сливането на Ethereum в действителност е единствено една стъпка в една сфера в дълга поредност от надстройки, които ще доведат до по-голяма мащабируемост и надграждане на продуктивността на мрежата Ethereum, отбелязва специалистът.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР