Цената на електричеството в България през през първата половина на

...
Цената на електричеството в България през през първата половина на
Коментари Харесай

Евростат: Българският ток е най-евтин в ЕС

Цената на електричеството в България през през първата половина на 2017 година е била най-ниска в границите на Европейския съюз - по-малко от 10 евро за 100 киловатчаса. Това сочат данни от разбор на Евростат за цената на електрическата енергия в страните членки на Европейски Съюз.

Според данните на Евростат междинният индикатор на цената на електрическата енергия в Европейски Съюз е 20.4 евро за 100 киловатчаса. Това е близо два пъти по-висока цена за електрическа енергия от цената на тока у нас сега. Най-високите цени на тока в Европейски Съюз са в Дания и Германия - над 30 евро за 100 киловатчаса.

Анализът гласи и че страната ни поддържа и относително най-ниски цени на природния газ измежду страните членки за първите 6 месеца на 2017 година - към 3.3 евро.
По този индикатор пред България се подрежда единствено Румъния, където цената на природния газ е 3.2 евро. Най-висока е цената на природния газ в Швеция - 12 евро, а в Дания, Португалия и Холандия цената на газта е към 8 евро, заяви БНР. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР