Цената на двата основни сорта петрол остава стабилна в сутрешните

...
Цената на двата основни сорта петрол остава стабилна в сутрешните
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират

Цената на двата съществени сорта нефт остава постоянна в утринните часове на 8 февруари, което се дължи на очакванията за възобновяване на търсенето от страна на Китай от една страна и от друга – на опасенията за проблем с доставките, поради земетресението в Турция.

Стойността на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачва до 83,82 $ за барел – с 0,13 $ или с 0,16 % по отношение на равнището на предходната търговия. При затварянето на търговията във вторник договорите нарастнаха с 2,7 $ или с 3,3% - до 83,69 $ за барел.

Цената на фючърсите за месец март за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX)   нараства до 77,38 $ за барел – плюс 0,24 $ или 0,31 %. Спрямо предходната търговия. Договорите се покачиха на сесията във вторник с 3,03 $ или с 4,1% - до 77,14 $ за барел.

Както бе обявено по-рано работата на терминала в Джейхан беше спряна поради земетресението в Турция, лишило живота на над 7 хиляди души в Турция и Сирия. Очаква се възобновяване.

Освен това пазарът продължава да прави оценка думите на шефа на МАЕ Фатих Бирол, че възобновяване на Китай може да е с доста по-бързи темпове от предстоящото, което ще докара до растеж на търсенето на нефт и LNG.

В същото време, информацията на Американския институт за нефт (API), оповестени по-рано сочат за понижаване на запасите от Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 3 февруари с 2,18 млн. барела. Официалният отчет на министерство на енергетиката на Съединени американски щати би трябвало да бъде оповестен по-късно през днешния ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР