Цената на биткойна може да се удвои до 75 хил.

...
Цената на биткойна може да се удвои до 75 хил.
Коментари Харесай

Цената на биткойна с потенциал да се удвои тази година

Цената на биткойна може да се удвои до 75 хиляди $ тази година, защото от ден на ден институционални вложители стартират да поддържат най-популярната криптовалута в света. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на швейцарската банка SEBA Гуидо Бюлер.

„ Вярваме, че цената ще върви нагоре “, разяснява Бюлер бюлер по време на Crypto Finance Conference в Санкт Мориц в Швейцария.

Към 15:50 часа българско време биткойнът се разменя за 43 692,50 $

„ Нашите вътрешни модели за оценка демонстрират, че цената сега би трябвало бъде сред 50 и 75 хиляди $ “, разяснява шефът на банката, която е фокусирана върху крипто пазара. „ Убеден съм, че ще стигнем до това равнище. Въпросът е по кое време “, добави той.

След като доближи рекорден връх от 69 хиляди $ през ноември, цената на биткойна се срина през идващите месеци, като в понеделник даже бе регистрирано малко рухване под 40 хиляди $.

На въпрос дали чака биткойнът да доближи рекордните равнища от предходната година, Бюлер съобщи, че чака това да стане, само че акцентира, че волатилността продължава да е висока.

Спадът на цените на биткойна през тази седмица пристигна на фона на възходящата рентабилност по държавните облигации и упованията за нарастване на лихвите на централните банки, изключително на Фед.

„ Виждали сме биткойн да се държи като рисков актив неведнъж през последните няколко месеца “, сподели Ноел Ачесън, началник на отдела за пазарни разбори в Genesis.

„ Когато пазарът стане нервозен, биткойнът се срутва. Виждаме разнообразни индикации, че пазарите са обезпокоени от скока на доходността по 10-годишните американски държавни скъпи бумаги. Това не е добре за всеки актив, който има висока волатилност “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР