Цената на биткойн пада, тъй като инвеститорите изтеглят $1 милиард от крипто

...
Цената на биткойн спадна с близо 9% от сутринта в
Коментари Харесай

Цената на биткойн спадна с близо 9% от сутринта в четвъртък като част от по-широка разпродажба на рискови активи. Докладът, че Space X на Илон Мъск е изхвърлил криптовалутата, разпали страховете на инвеститорите.

Според CoinGlass, платформа за търговия с криптовалута, 1 милиард долара са били източени от криптовалути през последните 24 часа – като биткойн представлява почти половината от тази загуба.

Най-ценната криптовалута в света се търгуваше на $26 327 в началото на петък, с 16% под пика си тази година в началото на юли, според данни от CoinMarketCap.

Разпродажбите в четвъртък, които удариха фондовите пазари, както и традиционно по-безопасните залози като държавните облигации, дойде, след като служители на Федералния резерв на САЩ изразиха загриженост, че инфлацията „остава неприемливо висока“, сигнализирайки, че може да има ново увеличение на лихвите.

Space X фактор

Wall Street Journal съобщи в четвъртък, че SpaceX е намалила стойността на биткойните, които притежава, с общо 373 милиона долара миналата година и през 2021 г. и е продала криптовалутата.

Докладът предизвика „паническа реакция на крипто пазара“, каза Хани Абуагла, старши пазарен анализатор в онлайн брокера XTB, в петъчна бележка.

Space X не отговори веднага на искането на CNN за коментар.

Мъск беше явен привърженик на биткойн, като в началото на 2021 г. обяви, че неговата Tesla (TSLA) би приел плащане в криптовалутата, въпреки че по-късно се отказа от тези планове. Тесла (TSLA) също изхвърли голяма част от собствените си биткойн притежания миналата година.

Крипто пазарът беше изправен пред натиск от страна на американските регулатори през последните месеци. През юни Комисията по ценните книжа и борсите съди Coinbase, най-голямата крипто борса в света, твърдейки, че действа като нерегистриран брокер. Coinbase отхвърли обвиненията.

Компанията се провали тази седмица, когато спечели решаващо регулаторно одобрение, което ще позволи на платформата да предложи на базирани в САЩ инвеститори достъп до крипто деривати, които представляват около 75% от глобалните крипто сделки.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР