Цената на Биткойн се покачи над 30 000 долара в

...
Цената на Биткойн се покачи над 30 000 долара в
Коментари Харесай

Цената на Bitcoin отново е над 30 хил. долара

Цената на Биткойн се повиши над 30 000 $ в четвъртък, до момента в който криптовалутите търсят посока за развиване, само че не съумяха да се възстановят от големите загуби през последните две седмици.

Биткойн, най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация, надвиши 30 000 $ в 11,15 ч. българско време, а в 16,00 ч. българско време се търгуваше към това равнище с растеж от 2,5 % за деня.

Цената на Етериум, най-големият алткойн в света, беше на равнище от 1 995 $ при на ден нарастване от 1%.

Криптопазарът изгуби съвсем половината от цената си през последните шест седмици. По-голямата част от загубите пристигнаха през последните две седмици, откакто Федералният запас на Съединени американски щати увеличи лихвените проценти с 50 базисни пункта на 4 май и алармира, че предстоят още покачвания през юни и юли.

Освен със стягането на паричната политика от страна на Фед криптопазарът се бори с вътрешни спънки, изключително с внезапното поевтиняване на спорната постоянна монета UST от предходната седмица насам.

Първоначално замислена да бъде обвързана едно към едно с $, цената на UST продължи да се намалява и падна до 0,08795 $.

Luna Foundation Guard, организацията, която стои зад UST, е продала биткойни на стойност най-малко 2,1 милиарда $ през последните 10 дни, с цел да поддържа цената на UST, съгласно данни, оповестени в понеделник.

Много криптоинвеститори частично упрекват организацията, че е продала запасите си от Биткойн и е провокирала спад в цената му, с цел да върне цената на UST на 1 USD.

Положително развиване за криптовалутите настъпи, когато съветският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров съобщи в сряда, че страната му рано или късно ще легализира криптовалутите като платежно средство, защото Москва се бори със западните наказания върху разнообразни браншове, изключително банковия, промишления и енергийния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР