Цената на билетчето за еднократното пътуване в размер на 1.60

...
Цената на билетчето за еднократното пътуване в размер на 1.60
Коментари Харесай

Нередовни жалби отложиха делото за цената на билетчето в столицата

Цената на билетчето за еднократното пътешестване в размер на 1.60 лева е погрешно избрана и голословна. Общинският консултант Милка Христова продължава битката против последната цена на билета за градския превоз. " Тръгнато е по един циничен способ и цената, избрана да оправдае разноските, не дава отговор на истините. "

Днешното правосъдно съвещание за цената на билетчето още веднъж беше отсрочено от Софийския административен съд.

Причината - нови доказателствени претенции и неизправност в молбите на трима жалбоподатели, които са поискали да се причислят като страна по делото.

По думите на Милка Христова жалбите са основателни и се надява делото да завърши по-бързо поради огромния публичен интерес. Тя е оптимист, че до октомври месец ще се изчерпят всички доказателствени претенции, а съдът ще има задоволително време да вземе заслужено и предстоящо от всички жители решение.

Зам.-председателят на СОС напомни, че обжалването на миналата разпоредба за цената на билетчето е било извоювано пред Административния съд, който отменил цената от 1.60 лева и СОС се бетонирал с напълно нова разпоредба, с която още веднъж удостоверява цената от 1.60 лева

В устрема си обаче да обосноват новата цена от 1.60 лева са позволени доста съществени методически неточности, които би следвало да доведат до анулация на цената.

Милка Христова обаче сподели, че даже и цената на билета да бъде анулирана, жителите на София нямат вяра, че някой ще им върне парите.

Сред настояванията за нови доказателства са методика за установяване разпределението на броя пътуванията с публичния градски превоз, съгласно употребяваните транспортни документи, регистрираните доходи от целия градски превоз и броя на продадените транспортни документи.

Останалите претенции са за приходите от продажба на транспортни документи, които се осъществят от външните оператори по контракти със Столична община и по какъв метод се отразява формулата " баланс сред приходите и разноските ".

Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 11 октомври 2019 година от 13.30 ч. Тогава би трябвало да се явяват и тримата жалбоподатели, които желаят да бъдат включени в делото. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР