Цената на билета по предложение на ТАСРУД е да бъде

...
Цената на билета по предложение на ТАСРУД е да бъде
Коментари Харесай

Шефът на транспортната комисия: Сега не е моментът за поскъпване на билета във Варна

" Цената на билета по предложение на ТАСРУД е да бъде увеличена, само че аз считам, че в този момент не е моментът това да се случи ", съобщи за радио Варна ръководителят ПК „ Транспорт ” Венцислав Сивов.

По думите му всички остарели отговорности са покрити със заем.

" Транспортната скица бе прегледана на комисия преди известно време, имаше публично разискване, уповавам се новата транспортна скица да се одобри скоро, обособяват се нови жилища на разнообразни места, нови бизнес зони ", добави той.

Той е безапелационен, че " Градски превоз " е комерсиално сдружение, само че има и обществен темперамент за жителите.

Moreto.net напомня, че през вчерашния ден транспортната комисия одобри предлагането на общинското дружество ТАСРУД цената на билета за 60-минутно пътешестване в градския превоз във Варна да стане 1,60 лева

Увеличение се планува и на 90-минутния билет, който да нарастне от 1,50 на 2,40 лв.. Билетът за 120 минути пътешестване, в този момент на цена от 1,80 лева, следва да отпадне. Цената за билета за целодневно пътешестване се резервира 4 лева Без смяна към този момент остават абонаментните карти, както и дотираните карти за възпитаници, студенти и пенсионери.

За да станат факт новите цени обаче, би трябвало да бъдат признати и Общинския съвет.

„ Бързо изменящата се икономическа обстановка, в това число повишението на цената на горивата и енергоресурсите в международен мащаб и на локално равнище, увеличените разноските за заплати на личния състав и други постановат смяната в цената “, съобщи пред съветниците инж. Милко Лалев, шеф на Оперативна програма ТАСРУД.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР