Цената на акциите на изпадналата в затруднение First Republic Bank

...
Цената на акциите на изпадналата в затруднение First Republic Bank
Коментари Харесай

Акциите на First Republic Bank се сринаха със 75% от началото на седмицата

Цената на акциите на изпадналата в усложнение First Republic Bank не престават да се срутват стремително надолу и бъдещите вероятности на банката стартират да наподобяват прекомерно мрачни.

Акциите на First Republic Bank спаднаха със 75% тази седмица след разочароващ доклад за приходите през първото тримесечие.

Това още веднъж разпали опасенията за банкова рецесия и докара до сериозен отлив на вложители.

Въпреки дребното рали в четвъртък, Белият дом удостовери, че няма проекти да избавя закъсалия заемодател , и се появиха клюки, че банката евентуално ще бъде сложена под ръководство на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите.

Не е несъмнено дали банката ще се срине, или ще оцелее, само че възможностите ѝ да оцелее без непозната интервенция са дребни. През първото тримесечие банката регистрира 41% спад на общите депозити, което докара до ликвиден риск.



Миналия месец банката получи $100 милиарда избавителна помощ от огромните банки, само че акциите не престават да спадат. Кризата с First Republic следва банкрута на Silicon Valley Bank предишния месец.

Кампанията на ФЕД за повишение на лихвените проценти, която подхрани напрежението в банковия бранш, продължава и към момента не е несъмнено дали ФЕД ще промени посоката. Законодателите и вложителите търсят отговори на въпроса по какъв начин банките са се сринали.

Към момента цената на акция се е потопила до $3.83, което съставлява над 98% спад от върха от $222, доближат през ноември 2021 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР