Цена от 5 лева за литър олио в магазините е

...
Цена от 5 лева за литър олио в магазините е
Коментари Харесай

Нинова: Цена от 5 лева за литър олио е спекула

" Цена от 5 лв. за литър олио в магазините е далавера. Производствената цена е 2 лв.. Сами разбирате, че разликата от 2 до 5 лв. не е оправдана облага, нито е опрощение за нарасналите цени на горивата”. Това съобщи след съвещанието на Министерския съвет Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, предава Народоосвободителна въстаническа армия.

" Във връзка с изказванието от през днешния ден, че прекъсването на износа от Украйна и Русия на слънчогледово семе е една от повода за повдигането на цените: сега имаме 1,5 млн. тона слънчогледово семе, което стига за 4 години и половина произвеждане на олио. Собствениците на слънчогледово семе и олио задържат количества в очакване цената да се вдигне още или да го изнесат, с цел да го продадат с по-голяма печалба”, добави вицепремиерът.

" Затова подхващаме ограничения като страна. От през днешния ден задвижваме Комисия за защита на конкуренцията със сигнал за монопол и всички типове инспекции. КЗП от няколко дни е на инспекции - ще влезем във всеки склад. Агенцията по Стоковите тържища и борси ще ревизира по складовете и пазарите какво се крие там. Искам да кажа на всички, които се пробват да създадат свръхпечалба на гърба на българския народ, че всички институции ще бъдат вдигнати на крайник и ще срещнете цялата мощ на страната. Няма да позволим да изнудвате народа в тези сложни моменти на кризи”, безапелационна беше Нинова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР