Цена от 5 лева за литър олио в магазините е

...
Цена от 5 лева за литър олио в магазините е
Коментари Харесай

Нинова: 5 лева за литър олио е спекула, спекулантите ще срещнат силата на държавата

Цена от 5 лв. за литър олио в магазините е далавера. Производствената цена на литър олио е 2 лв.. Сами разбирате, че разликата от 2 до 5 лв. не е оправдана облага. Това сподели на брифинг след днешното съвещание на Министерски съвет вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова, заяви Novini.bg.

Твърдението от през днешния ден, че прекъсването на износа слънчогледовото семе от Украйна и Русия е. една от аргументите за повдигането на цените е безпричинно. В момента в България има 1 500 000 тона слънчогледово семе, което стига за 4 години и 6 месеца произвеждане на олио, добави тя.

Липса на суровина няма. Собствениците на слънчогледово семе и производителите на олио задържат количества в очакване цените да се вдигнат, съобщи Нинова.

В отговор на въпрос не е ли това задържане пазарен принцип, министърът на стопанската система уточни:

" Освен пазарен принцип, има страна. Нашата роля е да помогнем на българския народ в този сложен миг. Няма да позволим малко на брой да станат милионери за няколко дни и нощи. От през днешния ден задвижваме Комисията за защита на конкуренцията за цялостни инспекции за картел и монопол. Комисията за отбрана на потребителите от няколко дни е на инспекции. Ще влезем във всеки склад и ще установим какво се случва там. Искаме да кажем на операторите в българската стопанска система - страната постоянно ще поддържа белия бранш. Но на тези, които се сега се пробват да печелят на гърба на българския народ, ще кажа – ще срещнете силата на страната, няма да позволим в тези тежки времена на рецесии да изнудвате българския народ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР