Цена на горивата от 4 лв./л. е абсурдно висока на

...
Цена на горивата от 4 лв./л. е абсурдно висока на
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Цена на бензина от 4 лв./л е абсурдна |

„ Цена на горивата от 4 лева./л. е неуместно висока на този стадий. При сегашните цени потреблението е фрапантно свито, а в случай че те скочат до над 4 лева, превозът би западнал ”. Това заяви пред Нова телевизия Андрей Делчев, изпълнителен шеф на Българската петролна и газова асоциация.

След срещата на премиера Кирил Петков с представители на превозвачите в България от Съюза на интернационалните превозвачи предложиха понижение на акциза на горивата с 50% за интервал от шест месеца.

„ Ние имаме най-ниските цени в Европейски Съюз ”, увери Андрей Делчев.

Той разяснява какъв може да е най-лошият сюжет, който да сполети България по повод цените на колонките - вероятно прекъсване на вноса на съветски недопечен нефт.

Според Светослав Бенчев от същата асоциация картел на пазара на горивата няма. По думите му в други европейски страни даже цените на съветския нефт са по-високи.

" Печалбите ни сега са извънредно минимални. Ние покриваме сметки за ток, заплати и маржът ни е извънредно дребен. Много се надявам да не се наложи ембарго на съветските артикули, тъй като това значи да скочат цените доста, до момента в който пазарът не се намести ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Поскъпването на горивата ще е към 7-8 ст. на литър, предвижда Бенчев. Нямаме опция да влияем на цената на горивата, това е проблем в международен мащаб и го виждаме ясно, съобщи още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР