Целуваш пушил марихуана, гориш с книжката. Седиш в една стая

...
Целуваш пушил марихуана, гориш с книжката. Седиш в една стая
Коментари Харесай

Гориш с книжката, ако си взимал виагра или си се целувал с човек, пушил трева

Целуваш пушил марихуана, гориш с книжката. Седиш в една стая с човек, употребяващ канабис, гориш с книжката. Пиеш лекарство за кръвно, за глава или обезболяващо, гориш с книжката. Мъже взимат виагра и производните й, горят с книжката.

Списъкът е доста дълъг, включва и над 300 разнообразни медикаменти, които, в случай че човек приема под някаква форма, при тест с ДръгЧек-5000 на пътя ще излезе с позитивен резултат. Причината е, че уредът е доста сензитивен.

" Според проучване на Университетската болница в Осло ДръгЧек 5000 дава " подправен положителен “ резултат на всяка седма проба. С това движение изчислихме, че до два месеца няма да останат чиновници в системата на Министерство на вътрешните работи “, съобщи пред вестник " Телеграф “ Димитър Карагегов от Liberty 420.

" Всички позитивни проби на служители на реда при последващото проучване на урината се оказаха отрицателни. Очакват се и кръвните проби, които са вторият наложителен съставен елемент за доказване на неупотребата на опиати “, съобщи пред медията ни и зам.-председателят на УС на СФСМВР Генади Тенев, който е проверяващ служител на реда в Бургас.

Изчисленията на Карагетов сочат, че поради подправени положителни проби по към 3000 водачи годишно горят с книжките.

" С положителен резултат можеш да се сдобиеш и от медикаменти или хранителни добавки без рецепта, целувка с пушил трева или просто да си в помещение, в което някой използва “, уточни той. По думите му законът е написан напълно съзнателно по метод, който да не търси виновност при водачите, които фактически са под влияние на наркотични субстанции, а е задоволително просто да бъде потвърдена предишна приложимост, без значение по кое време е настъпила тя.

" И тук навлизаме в още една догадка. Германия тази седмица разгласи заверка на канабиса. Малта, Италия и други страни членки също развиват сходно законодателство. Какво вършим с водачи от тези страни членки, легално използвали канабис седмица-две преди да карат на територията на България? “, попита той. Отговор досега никой от институциите не дава.

" На нас не ни е казусът тестването, също го желаеме, само че няма механизъм, по който се взимат, обработват и съхраняват пробите. В момента това се прави нелегално по разпоредба от 2017 година, която е за водачи. Сега обаче заповедта е за целия състав на Министерство на вътрешните работи. Какво ръководят чиновниците в кабинетите, стола към бюрото ли “, разяснява Генади Тенев.

По думите му тестването на целия състав на силовото министерство, което е към 47 000 души, ще коства близо 2 млн. лева " Скандалното е, че единствено 5-6 лаборатории в цяла България вършат кръвни проби. Затова се бавят резултатите от време на време и над 6 месеца. Те са избрани от Министерския съвет. В уеб страницата на немската компания, производител на ДръгЧек, е показано, че един коства 39 лева Оттам идва и сумата от два милиона, която Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати, с цел да се тества целият състав. В момента са спуснати описи за разнообразни районни ръководства и структури, само че не чухме за политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи и регионалните шефове. Колегите доста роптаят “, разяснява още зам.-председателят на най-големия полицейски профсъюз.

Той уточни още, че ведомството постоянно е предписание наопаки нещата, а би трябвало да е от горе надолу, както с метенето на стълбище.

" Ние желаеме всички проби да се вършат, в това число и за просветеност на управителния състав и политическия кабинет “, добави Тенев.

Наредбата, по която безусловно законно могат да се тестват и служители на реда, и пешеходци за дрога, влиза в действие през февруари 2023 година, както към този момент " Телеграф “ писа. Дотогава обаче ще има юридически казус, който ще анулира всевъзможни санкции в съда, защото талонът, който се издава за кръвна проба, е по Закона за придвижване по пътищата. В момента служителите на реда с позитивни проби вадят от джоба си по към 50-70 лева, с цел да им вършат проби, защото талоните не касаят тези, които не са зад кормилото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР