Целулитът, известен още като портокалова кора, е дисфункция на мастната

...
Целулитът, известен още като портокалова кора, е дисфункция на мастната
Коментари Харесай

Митове за целулита – това няма да ти помогне да се пребориш с него!

Целулитът, прочут още като портокалова кора, е дисфункция на мастната тъкан, която понастоящем визира до 85% от възрастното женско население. Звучи ужасно за подобен постоянно срещан проблем, нали? Но не се тормозете - по-късно ще ви обясня дали целулитът в действителност е толкоз ужасяващ, колкото се показва в списанията, от кое място идва и дали можете да се борите с него.

Тази неравна, нагъната повърхнина на кожата на бедрата, задните елементи, коленете, бедрата и раменете, с присъщите бучки. И освен тези, които са с наднормено тегло или със затлъстяване - този проблем се отнася и за стройните дами със здравословно телесно тегло.

От здравна позиция целулитът не съставлява риск за здравето. Много дами обаче имат естетически проблем с него, тъй че при тях - това доста понижава тяхното самочувствие, а оттова и качеството на живот.

Митове за целулита

Като стартираме с митовете, защото на първо място би трябвало да опровергаем подправените тези, първото е изказванието, че единствено хората с наднормено тегло имат целулит. Докато мастният целулит нормално визира единствено тези хора, има и воден целулит, който е директно обвързван с несъответстващо ръководство на водата в организма и хормонални нарушавания. Поради тази причина даже доста слаби хора могат да се оплакват от целулит, което е изненадващо за мнозина.

Друга погрешна теза е, че токсините са виновни за образуването на целулит. Токсините и мазнините не са причина за целулита. Виновникът тук са нарушавания на водния и хормонален баланс или нарушавания в метаболизма на мазнините. Както се оказа, истината е, че избягването на „ химически “ артикули може да ви помогне да се борите с целулита колкото е допустимо повече.

Друг мит е, че целулитът няма право да се появява при хора, които постоянно спортуват. Това е правилно единствено частично, защото спортуването може да бъде от огромна помощ при избягването на този проблем. Но единствено физическите извършения няма да оказват помощ, в случай че се храним несъответстващо, имаме хормонален баланс или страдаме от нарушено кръвообращение в краката. Самото спортуване обаче е най-благоприятното изискване за битка с портокаловата кора. 

Но тук друго нещо е от огромно значение. Нездравословния метод на живот, неприятната храна, прекалено огромното застояване и липса на дейна физическа активност, както и незадоволително сън са едни от най-големите ви врагове при битката с целулита. Ето за какво, би трябвало оптимално да изхвърлите тези неща от вашето всекидневие, в случай че желаете един път вечно да се отървете от досадния целулит.

Всичко е във вашите ръце и зависи от самите вас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР