Целта през следващия сезон е да стабилизираме Пирин. Това заяви

...
Целта през следващия сезон е да стабилизираме Пирин. Това заяви
Коментари Харесай

Попов: Целта е Пирин да се стабилизира през следващия сезон

Целта през идващия сезон е да стабилизираме Пирин. Това съобщи на конференция в Пресклуб „ България “ шефът на Пирин (Благоевград) Венко Попов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той показа упованията и задачите на клуба през идния сезон. „ Добър ден на всички. Радващото за нас е, че си приказваме единствено хубави работи до този миг и най-сетне в Благоевград се появи вложител, който Пирин заслужава. „ Ще бързаме постепенно “, както се споделя. Тази година задачата на клуба е да се стабилизира, да се утвърди във Втора лига и по-късно ще стартираме да мислим за влизане в Първа лига. Подготовката започнахме обикновено, не бяхме ходили последната година на подготовка, организирахме я това лято в Банско. Забавихме малко селекцията, хубавото е, че почиваме първия кръг, имаме седмица повече за подготовка “, стартира той.

„ Имаме потребност от нови футболисти, на българския пазар се намират малко мъчно качествени футболисти - ще се съобразяваме с финансова рамка, при нас изискванията като за тим от Втора лига са доста положителни. За наше страдание, ще би трябвало да привличаме чужденци, което не е присъщо на Пирин, само че се постанова, с цел да бъдем конкурентноспособни. Тази година ще бъде преходна за нашия тим, от спортно-техническа позиция се надявам да бъдем конкуретно способни на тимовете, които имат амбици за влизане в Първа лига “.

Управителят на клуба разяснява селекцията на благоевградчани за новия сезон, като не пропусна и школата на Пирин. „ Пирин постоянно има наличие в българския футбол - това че тимът прекара една година, не значи че няма наличие. В момента 6-7 индивида са наши чеда в националния тим, а за стабилизацията на клуба от финансова позиция няма да бъде къс процесът, „ Ще бързаме постепенно “, както към този момент споделих. Здраво стъпили сме на земята, ще създадем всичко последователно. Ще търсим чужденци на избрани постове, които не са имена, по-скоро, които може да си позволим – чужденци, по-добри от нашите момчета, от по-ниските дивизии на Западна Европа, несъмнено. Имаме французи на проби, чакаме и бразилци да дойдат. Нито един висококвалифициран чужденец не може да играе в България, камо ли във Втора лига, виждате, че те отхвърлят и на тимове от Първа лига – уповавам се трамплинът, който е при нас, да ги притегли досега, в който произведем наши играчи, които да ги заместят “, сподели Попов.

„ Нашата школа работи от 2012 година насам - първият набор, който е напълно построен от нас – 2000 г, имаме четири индивида от този набор в първия тим. Надяваме се в идващите 3-4 години те да се обиграят и да дойдат идващите набори, с цел да бъдем конкуретноспособни на тимовете от Първа лига с наши футболисти, което постоянно е била задачата на тима. Имаме потребност от чужденци, по-качествени, с цел да се стабилизираме във Втора лига. Да подчертая, че нямаме упоритости да влезем в Първа лига през този сезон, уповавам се да имаме тим да нападна елиа през идващия сезон. Относно контролната среща през вчерашния ден, треньорите изпробваха разнообразни схеми на игра, желаеха да видят и тези, които са на проби. Мисля, че като съпоставяме вчерашния мач, сме конкуретноспособни на тимовете с упоритости за влизане в Първа лига, което е успокояващо – по това време предходната година ЦСКА 1948 ни разгроми с 5:1, в този момент ни победи с 1:0. Мисля, че поради тежките метеорологични условия, се получи един добър мач и за двата тима “, добави той.

Попов изрази вяра, че публиката ще се завърне на стадиона и разгласи, че сега отборът търси нападател на трансферния пазар. „ Ние в никакъв случай не сме имали проблеми с осветлението – ние сме един от първите клубове с осветяване, почнали сме малко по малко козметични проблеми, да не забравяме че стадионът е благосъстоятелност на общината, тъй че и там сме вързани. Нито един стадион не може да се радва на тази аудитория, която беше едно време - уповавам се да върнем няколко пъти повече публиката, просто би трябвало да създадем по този начин, че да ги върнем, като побеждаваме, да играят локални момчета, да се върнем в Първа лига и нещата ще се случат по-лесно. Категорично, търсим на този стадий нападател. В България мъчно се намират нападатели, знаете за Камбуров и на какъв брой години е. Имаме 4-5 фуболисти, които са на проби и за момента ни удовлетворяват – не са нито доста млади, нито доста остарели - 24-25 годишни, съвършена възраст. Ще търсим по-млади, с цел да може да ги употребява повече и да са ни от изгода, което и нашата цел за в бъдеще “, приключи той. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР