Целта пред властите е да превърнат държавата в една от

...
Целта пред властите е да превърнат държавата в една от
Коментари Харесай

Ирландия също забранява бензиновите и дизеловите коли

Целта пред управляващите е да трансфорат страната в една от най-чистите в Европа

Властите в Ирландия оповестиха намеренито си да забранят потреблението на територията на страната на всевъзможни коли с мотори с вътрешно горене, без значение от горивото им. Това оповестява Autocar, което цитира премиера на Ирландия - Лео Варадкар.По думите му, възбраната няма да влезе в деяние относително скоро, само че откакто това се случи, Ирландия ще стане една от най-екологично чистите страни в Европа. Според Варадкар, сходна стъпка ще докара до големи промени в живота на хората в страната, като тя може да бъде осъществена единствено с цялостната поддръжка на обществото.

Засега няма изясненост дали възбраната ще засегне и колите с хибридни силови елементи – нещо, което в напълно близко бъдеще счита да направи прилежаща Англия. Там концепцията беше цялостният отвод от колите с мотори с вътрешно горене да влезе в действие през 2040 година, само че група кметове на огромни градове настояха пред министъра на екологията Майкър Гоув, това да се случи 10 години по-рано. 

Засега сходна самодейност не се приема от управляващите на Острова. Забраната на коли с мотори с вътрешно горене готвят още някоко страни. В Германия, да вземем за пример, към този момент се не разрешава влизането на дизелови коли в огромни градове като Щутгарт и Хамбург. 

В щата Калифорния, в Индия и в някои региони на Китай пък се приготвя цялостна възбрана на продажбата на бензинови и дизелови коли. Същото важи и за Норвегия, където управляващите смятаха да вкарат ограничаването още от 2025 година, само че по-късно смениха тактиката си и в този момент насърчават водачите всеобщо да минават на електрически автомобили и хибриди.

automedia.investor.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР