Целта ни е на първо място да продължим да поддържаме

...
Целта ни е на първо място да продължим да поддържаме
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Няма как да не реагираме, ако продължи ръстът на заразени

Целта ни е преди всичко да продължим да поддържаме този баланс сред това да държим под надзор инфекцията и в това време да не стопираме стопанската система. Това съобщи в студиото на предаването "Референдум " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

,,Когато оценяваме една обстановка, би трябвало да имаме поради броя на инфектираните и какъв брой от тях в действителност имат потребност от здравна помощ, кои възрастови групи са наранени, има ли медицински служащи измежду засегнатите – въз основата на тези разбори се взимат решенията кои ограничения да се провиснал и кои да се затегнат'', разяснява той.

Ако вълната на повишение на новозаразени продължи, ние сме длъжни да реагираме и да наложим спомагателни ограничения в местата, където е най-рисково, акцентира доцент Кунчев и добави, че измежду разновидностите са още веднъж да бъдат затворени нощните заведения и да се забрани достъпът до футболни мачове.

,,Силната страна на Европейски Съюз не е в опазването на здравето, защото всяка страна взема решение сама за себе си, просто липсва общата съгласуваност в Общността. Доколкото е допустимо, подкрепям непрекъснати контакти с сътрудниците от Сърбия, Македония, Румъния. Ниското равнище на нови случаи в Гърция бе реализирано с помощта на един доста съществени ограничения, само че надали ще задържат тези ниски равнища още дълго време'', показа държавният здравен контрольор, акцентирайки, че на този стадий е невероятно да се вършат каквито и да е прогнози и проекти по отношение на развиването на ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР