Целта ни е децата да прекарат максимално в училище. В

...
Целта ни е децата да прекарат максимално в училище. В
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Няма планирано затваряне на училищата

" Целта ни е децата да прекарат оптимално в учебно заведение. В предишни години сме имали по 1-2 седмици грипни ваканции, в този момент ще се превключва на отдалечено образование. Няма планувано затваряне на учебните заведения от октомври, изрично ". Това съобщи в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия просветителният министър Красимир Вълчев.

 Започва непредвидима образователна година: стотици деца остават у дома Виж още

" Нямаме визия каква ще е обстановката, само че се надяваме да не се утежни. Тази образователна година всички ще живеем в една непредвидимост, ограниченията, които сме избрали, плануват да има превключване в електронна среда ", разясни министърът.

Той увери, че има задоволително учители, които могат да заместват сътрудниците си при нужда.

Вълчев разяснява и носенето на маски от децата. " Всички страни имат малко или доста отговорности за носене, ние сме избрали допустимо най-либералния режим. Ако се откажем напълно от маските, ще минем на разновидността да затваряме цели учебни заведения ", акцентира Красимир Вълчев.

Той напомни, че рекомендацията е децата да прекарват колкото се може повече време на открито. " Говорим за няколко минути носене на маска, под 10% от цялото време в учебно заведение, и не е толкоз утежняващо. Важното е, че в стаята няма да се изисква носене на маска ".

По думите му всички учебни заведения са се подготвили с маски. Ако някое дете отиде без маска, ще получи такава на място. На детето пък ще му бъде обяснено, че би трябвало да я носи.

 Доц. Кунчев: Уплашен съм от равнището на разпространяване на клюки и погрешни вести Виж още

Пътните служители на реда влизат в учебно заведение

Пътна полиция с акция на 15 септември - служителите на реда ще наблюдават за извършители в първия образователен ден, ще влязат и в класните стаи, за полемики с родителите.

" Този ден е необикновен и за нас, тъй като с всички сили се опитваме да подпомогнем придвижването в регионите на учебните заведения ", уточни в " Тази заран " по bTV контрольор Мария Ботева.

" Ежегодно органите на пътна полицията влизат в контакт с районните ръководства на образованието и с учебните управления и възнамеряват срещи в учебните заведения, както с децата, по този начин и с родителите. Това е метод, който дава опция родителите да чуят директно от органите на реда какви нарушавания правят те без да осъзнават и надлежно по какъв начин биха били потребни на децата си ", добави тя.

Родителите са подканени дружно с децата си да очертаят маршрута, по който те ще стигат до учебно заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР