Целта ни е да предлагаме високотехнологични продукти с намален риск

...
Целта ни е да предлагаме високотехнологични продукти с намален риск
Коментари Харесай

Philip Morris отварят собствени магазини в България

Целта ни е да предлагаме високотехнологични артикули с понижен риск за нашите консуматори, като резултатът би трябвало да бъде еднакъв на този при отвод от тютюнопушене, разяснява Пьотр Козаревич, районен шеф на Philip Morris за Европейски Съюз по научноизследователските въпроси.

© Капитал Още по тематиката
Какво се случи през седмицата

Броят на чиновниците в държавната администрация ще бъде понижен посредством план за споделени услуги; ГЕРБ смъкна политическото си доверие от кмета на Хасково; Иракските кюрди поддържаха с голямо болшинство от 92.7% референдума за отделянето на самостоятелните кюрдски територии; Русия прави тежки нарушавания на човешките права в Крим, твърди ООН; България е на 49-о място в Глобалния показател по конкурентоспособност на Световния стопански форум; Делът на контрабандните цигари доближава най-ниското равнище от 2007 г.; И заемите, и депозитите не престават да порастват през август
29 сеп 2017
Според изследване на празни опаковки:

Контрабандата на цигари е на исторически най-ниски равнища от 10 години

Данните обаче са под въпрос, тъй като акцизите от тютюневи произведения не се усилват, а легалният пазар не пораства
26 сеп 2017
BAT е разследвана във Англия поради подозрения за корупция

Компанията е давала подкупи в Източна Африка, с цел да бъдат анулирани закони против тютюнопушенето
1 авг 2017
Philip Morris влага 490 млн. евро в Румъния

Компанията ще модернизира фабриката си и ще създава бездимните артикули HEETS
26 юли 2017

Компанията към този момент разгласи огромна инвестиция за произвеждане на новата тютюнева технология в Румъния.
Най-голямата международна цигарена компания Philip Morris ще отвори в България при започване на ноември лични магазини. В тях ще се продават новите бездимни тютюневи артикули на компанията с марката IQOS и HEETS. Става въпрос за артикул от тютюн, който гори след електронагравяне, не отделя пепел и пушек и съгласно осем клинични изследвания е доста по-безвреден от цигарите. Навлизането в страната стана допустимо, откакто Народното събрание одобри нова наредба и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи произведения. В Румъния продуктите на компанията са налични от ноември 2015 година, верига от магазини има и в Гърция.

Засега в моловете

От българския офис на компанията не прецизираха каква е първичната численост на магазините, само че в началото продуктите ще се оферират в обекти в София, някои от които ще са ситуирани в моловете. Целта на компанията е там да бъде обърнато персонално внимание на пушачите, които желаят да опитат новия артикул и да преминат на него.

До момента 3 млн. души по целия свят са почнали да използват изделието, като 40% от продукцията на компанията са предопределени за Япония, заяви Пьотр Козаревич, районен шеф на Philip Morris за Европейски Съюз по научноизследователските въпроси. В момента продуктът се предлага в 30 страни по света, като задачата е до края на годината да бъде разполагаем в 35 страни, сред които и България. В изобретяването му са вложени към 3 милиарда щатски $, по него работят 400 учени, а Philip Morris си сътрудничи с 60 дребни компании в Швейцария и по света за изработката на високотехнологичното произведение, като дружно са записали 5000 патента в Европейското патентно ведомство. Целта е да се отстрани процесът на горенето на цигарите, при който се отделят 100 токсични субстанции, и да се размени с развой на нагряване, с цел да могат пушачите да получат по-безвреден артикул, без да губят усета на тютюна, въздухът наколо да не се замърсява, а в това време резултатът на нездравословните субстанции да се изравни с този при прекъсване на пушенето на цигари.

Компанията чака добър банкет на продукта в България. Вероятно тъй като в страната към 36% от популацията са пушачи, които могат да получат опция, стана ясно от презентация на Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система. По думите му легалните продажби на цигари в България се правят оценка на 3.3 милиарда лева, като 84.7% от пазара се падат на акциза и налога добавена стойност. В България с развъждане и обработка на тютюн са заети към 73 хиляди души, като приходите от това са 160 млн. лева От произвеждане на тютюневи произведения приходите са 140 млн. лева, а от продажбата на дребно – 154 млн. лева С търговия с тютюневи произведения са заети 70 хиляди души в магазини, хотели, заведения за хранене, бензиностанции, заведения и други

Сериозни вложения и упоритости

През лятото стана ясно, че Philip Morris International ще влага близо 490 млн. евро за модернизирането на фабриката си за произвеждане на тютюневи произведения в Румъния. Заводът в Отопени ще бъде трансформиран за произвеждане на HEETS. Амбицията на компанията е да разшири производството на HEETS от 15 милиарда броя сега до 50 милиарда към края на 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР