Целта ни е да играем бърз, модерен хандбал и да

...
Целта ни е да играем бърз, модерен хандбал и да
Коментари Харесай

Треньорът на шампиона Шумен Никола Карастоянов: Искам да играем модерен хандбал

Целта ни е да играем бърз, съвременен хандбал и да бъдем конкурентни. Това съобщи на старта на шампионата новият треньор на хандбалния първенец на България Шумен 61, Никола Карастоянов.

В първи дуел от шампионата подопечните му гостуват на Добруджа. Мачът е в събота от 15 ч в Добрич.

В навечерието на есенния дял от шампионата Карастоянов и екипът му слагат акцент върху обиграването на млади състезатели, които последователно ще преливат във възраст „ мъже ”.

„ Целта е да ги научим да играят по-качествен хандбал и след това да оказват помощ при мъжете. Относно селекцията – ядрото на тима се резервира. Привлякохме дългогодишния играч на „ Локомотив ” (Варна) Тансер Юсню, ще разчитаме на неговия опит. Напускат вратарят Ангел Ангелов и Димитър Петков. Ще разчитаме колкото може повече на младите, въпреки че те още не са подготвени и ги чака доста работа. За всеки формален мач при мъжете няколко юноши от клуба ще попадат в групата. На този стадий някои се показват по-добре, други ще се усъвършенстват ”, обясни наставникът на шуменци.

Никола Карастоянов сподели още, че тимът е разполагал с малко време за подготовка и в идната среща с „ Добруджа ” желае да види до каква степен са достигнали подопечните му, както и на какво би трябвало да натъртват. Още в третия кръг в елита на първенците следва тежко посещение на „ Локомотив ” в Горна Оряховица, а преди този момент в първи домашен мач шуменци одобряват бургаския „ Фрегата ”.

„ Доколко знам и бургазлии ще разчитат на млади момчета. Срещу който противник да се надигнем, ние ще залагаме на нашия жанр на игра – бърз и съвременен хандбал ”, заключи Карастоянов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР