Целта ни беше да докажем, че прокуратурата се използва за

...
Целта ни беше да докажем, че прокуратурата се използва за
Коментари Харесай

Искрен Митев: Не коалиция на имунитетите, а театър на имунитетите гледаме



" Целта ни беше да потвърдим, че прокуратурата се употребява за политическа бухалка. Ние твърдяхме, че има каузи на трупчета, които се употребяват в избрани моменти от политически персони, смисълът на имунитета е да ги пази от напън, в тази ситуация от прокуратурата ", съобщи депутатът от ПГ на ПП-ДБ Искрен Митев в студиото на " България заран ".

След бурни диспути депутатите взеха решение да основат краткотрайна комисия, която да прегледа желаните имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков.

" Не коалиция на имунитетите, а спектакъл на имунитетите гледаме, демонстрация на битката сред прокуратурата и Народното събрание, която няма място ", разяснява депутатът.

Той посочи, че в комисията цялата информация като доказателства ще стане обществена, а в случай че народен представител самичък си даде имунитета - всичко остава в границите на прокуратурата и засекретено като следствена загадка. Митев изясни, че имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов се желаят по следствия, които са от години.

" Трябва да покажем ясно, че сътворяваме тази комисия не за да я бавим, а да осветли процеса. Смятам даже, че не би трябвало да има имунитети, в случай че някой се опасява за свободата си, надали мястото, където да се защищава, е Народно събрание. Дори Борисов от 3 година няма имунитет - изказванието, че е станал народен представител, с цел да се пази от нещо, не е основателно ", сподели още Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той не чака някакви разкрития по " Барселонагейт ", които да не са станали към този момент публично притежание. " Ако е имало нещо ново и фрапиращо, то щеше да бъде употребявано преди 49-ото Народно събрание ", уверен е националният представител.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР