Целта на упражнението беше не да се ваксинират всички, а

...
Целта на упражнението беше не да се ваксинират всички, а
Коментари Харесай

Мангъров: Няма никакъв смисъл да се имунизират хора, които са прекарали болестта

Целта на упражнението беше не да се имунизират всички, а най-много тези, които са най-рискови. Това счита доцент Атанас Мангъров в изявление за " Флагман ". Това е доста разумно, стига да може да се реализира, тъй като не виждам огромно предпочитание да се имунизират тъкмо тези рискови групи хора. Но би трябвало да се има поради, че груповият имунитет се получава както след естествено преболедуване, по този начин и след имунизация. И няма никакъв смисъл да се ваксинират хора, които са прекарали заболяването и имат антитела.

Хората, които имат съпътстващи болести и които са в така наречен рискови групи, биха могли да се имунизират с която и да е от имунизациите, в случай че желаят. Ако желаят – тъй като постоянно съм казвал, че тези ваксини не са направени по разпоредбите на положителната лабораторна и клинична индустриална процедура. Към тях има запаси.

Това е избор, който всеки човек би трябвало да направи и за което, преди да му сложат каквато и да е ваксина, би трябвало да подпише осведомено единодушие. Т.е. тук решението се трансферира върху главата на обособения човек, тъй като ние ги съветваме да се имунизират, само че в това време желаеме да подпишат осведомено единодушие. Ако нещата бяха толкоз сигурни, нямаше да ги караме да вършат това.

Но и ограниченията би трябвало да паднат. Извънредната епидемиологична конюнктура може да остане, с цел да може засегнатите бизнеси да си получават помощите, само че това не значи, че не би трябвало да се махнат маските, че децата не би трябвало да тръгнат на учебно заведение и да се махнат всичките тези ограничавания. Защото ще излезе, че едно се приказва, преди да станеш министър, и друго, откакто станеш подобен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР