Целта на този кабинет е правилната посока на България -

...
Целта на този кабинет е правилната посока на България -
Коментари Харесай

Премиерът: Целта на този кабинет е правилната посока на България

Целта на този кабинет е вярната посока на България - в полза на хората и бизнеса и към Европа. Това съобщи министър председателят Николай Денков преди началото на заседанието на Министерския съвет. 

" Точно преди половин година поехме ръководството с ясното схващане, че отговаряме на публичните упования за устойчиво държавно управление, което ще се грижи за хората и за бизнеса. Знаехме, че с изключение на против часовника, ще се надигнем против заварени проблеми, избирателен популизъм, гневни политически офанзиви и дезинформация. всеки ден. Бяхме наясно, че дилемите са сложни, а поддръжката несигурна. Въпреки това показахме, че сме екип, който може да се отърси от политическото самолюбие, да се издигне над злободневните офанзиви и да се концентрира върху действителните проблеми ", акцентира министър-председателят.

Денков уточни, че първата задача на кабинета била битката с инфлацията. „ Основната ни цел не беше просто да спрем изтъняването на  портфейла на българина, само че и да поддържа покупателните му качества. Сега инфлацията е най-ниската от две години насам. Въведохме и ограничения, гарантиращи най-ниски цени на продуктите от  първа нужда ”, безапелационен е министър председателят, представен от Нова тв.

По думите му приходите изпреварват годишната инфлация. " Заложили сме ново 11-процентно покачване на приходите в новия бюджет за 2024 година, което е в пъти над предстоящата инфлация ", напомни министър председателят. 

Той напомни, че кабинетът му е " почнал промяната в правораздаването не на думи, а със съществени крачки ". " Само преди половин година контролът върху основния прокурор и Антикорупционния закон изглеждаха като политическа химера. А към този момент са факт. И макар, че тези старания са значими най-много за справедливостта в България, те се правят оценка и от нашите сътрудници. Европа отстрани специфичния мониторинг и признава, че имаме всички причини да бъдем приети  в Шенген. Сигурни сме, че Нидерландия и Австрия също го схващат ", съобщи Денков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР