Целта на тези избори и тази изборна подкрепа не е

...
Целта на тези избори и тази изборна подкрепа не е
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Путин иска да демонстрира власт, че е непобедим

Целта на тези избори и тази изборна поддръжка не е просто електорална, тя е психическа. Путин желае да показва власт, че е несломим и той е индивидът, който би трябвало да бъде отпред на Русия в този миг, в който, както той го назовава, „ корумпираният Запад " се пробва да я погуби ". Това е реторика, която той доста постоянно употребява ", разяснява в утринния блок на NOVA „ Здравей, България " доцент Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност и ръководство на спорове.

Но виждаме, че стартира да употребява и нуклеарна реторика, което е по-тревожното. Моите опасения са, че такава безапелационна победа ще окуражи Путин да продължи с този нуклеарен шантаж, който упражнява по отношение на Запада. На няколко пъти той загатна, че Русия е подготвена за нуклеарна война, че стратегическите нуклеарни оръжия на Русия са подготвени да нападат Запада. С такава реторика той показва мощ и психическо предимство, сподели още доцент Иванов.

Според него Путин е податлив единствено на такива договаряния, които облагодетелстват Русия.

Преговори може да има единствено и само при отчитане на това, което беше преди 2014 година, преди анексията на Крим. Това са интернационално приетите граници на Украйна, това са границите, които Руската федерация е приела, и това са изискванията, по които Украйна се отхвърля от това да бъде нуклеарна мощ. Ако не го беше направила, евентуално играта щеше да е по-сложна за Путин, разяснява Асен Генов, създател и водещ на „ Контракометар ".

За изборите се знаеше, че той и Кремъл ще се стремят да реализират над 80% и интензивност, и победа за него. Тези резултати контрастират с обстоятелството, че ядроно на подрръжниците на Путин в Руската федерация е не повече от 25%. Да, той в действителност желае да покаже „ кой кара влака " на хората към и под него във властта, както и на неговите поддръжници, че не са маргинали, разяснява Генов.

За да нямат отражение тези избори в България и усилване на про-Путинските пропагандни настроения у нас, за жалост на срещата на Съвета на външните министри в Европейски Съюз, която ще се организира, ние ще бъдем показани на равнище зам.-министър. Но чакам през днешния ден до 12:00 часа да намерят сили тези, които се усещат способени, да се причислят към общата позиция, че изборите в Русия не могат и не би трябвало да бъдат приети за законни. Екологичен потенциал към този момент има позиция по този въпрос, разяснява Генов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР