Целта на тези биологични изследвания в Украйна, финансирани от Пентагона,

...
Целта на тези биологични изследвания в Украйна, финансирани от Пентагона,
Коментари Харесай

Москва обвини Пентагона, че е финансирал програма за биологични оръжия в Украйна

" Целта на тези биологични проучвания в Украйна, финансирани от Пентагона, е била да се сътвори механизъм за скрито публикувани на смъртоносни патогени ", съобщи в границите на утринния си брифинг, отдаден на спора в Украйна, представителят на министерството на защитата Игор Конашенков.

По думите му Москва се е сдобила с " документи, предадени от чиновници на украински лаборатории ", в които се разказват " прехвърлянията на човешки биологичен материал, събран в Украйна, към непознати страни по искане на американски представители ".

Конашенков съобщи още, че Русия разполага с данни за " американски план за трансфер на патогени от диви прелетни птици от Украйна за Русия и други прилежащи страни ".

Говорителят на съветското министерство съобщи, че Съединени американски щати са възнамерявали да " работят с патогени от птици, прилепи и влечуги в Украйна тази година ", а също тъй че са обмисляли " опцията да разпространят африканска свинска чума и антракс ".

" В лабораториите, основани и финансирани (от САЩ) в Украйна, документите демонстрират, че са били правени опити с мостри на ковид, взети от прилепи ", посочи Конашенков.

Руският външен министър Сергей Лавров също засегна през днешния ден тематиката с биологичните лаборатории в Украйна.

Лавров упрекна Съединени американски щати, че са употребявали " територията на Украйна, с цел да вършат опити с патогени, които след това е можело да бъдат употребявани при основаването на биологични оръжия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР