Целта на Съединените щати е да помогнат на България да

...
Целта на Съединените щати е да помогнат на България да
Коментари Харесай

България не трябва да е подчинена на руската енергетика

Целта на Съединените щати е да оказват помощ на България да разнообрази енергийните източници, с цел да не е подчинена на съветската енергетика и съветските енергийни ползи. Това съобщи пред БНР Даниел Фрийд, дълготраен посланик от кариерата и експерт по Централна и Източна Европа, почетен член на Атлантическия съвет във Вашингтон.

„ Това не значи, че Съединените щати ще заменят Русия като енергиен снабдител, само че България не би трябвало да е подвластна от монополизма на друга страна. Не е добре за една страна да е подвластна от един единствен източник на сила. Диверсификацията е верен ход, не желаеме да заменяме съветския монопол с наш”, уточни дипломатът.

Той разяснява идната аудиенция на премиера Бойко Борисов във Вашингтон: „ Мисля, че Съединените щати не би трябвало да гледаме единствено личните си национални ползи в България. За да продължат тези връзки по същия метод би трябвало да помним, че те би трябвало да бъдат в изгода най-много на българския народ. Ето за какво Съединените щати би трябвало да са мотор на сполучливата промяна на България към свободен пазар, усилване на върховенството на закона и битката против корупцията”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР