Целта на Русия е да унищожи правото на Украйна да

...
Целта на Русия е да унищожи правото на Украйна да
Коментари Харесай

Брутална ненужна война. Целта на Русия е да отнеме правото на Украйна да съществува, каза Байдън

Целта на Русия е да унищожи правото на Украйна да съществува като страна и на украинците да съществуват като народ. Това сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в речта си пред общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк в сряда. Той прикани за “ясен и корав ” отговор на Организация на обединените нации на съветската военна експанзия против Украйна.

“Войната на Русия е за заличаване на правото на Украйна да съществува като страна - толкоз е просто ”, сподели Байдън и се обърна към представителите на страните членки на Организация на обединените нации: “Това би трябвало да кара кръвта ви да кипи. ”

Президентът на Съединени американски щати цитира като доказателства за думите си офанзивите против учебни заведения, железопътни гари и лечебни заведения и други “дори по-ужасяващи доказателства за военните закононарушения на Русия ” измежду които открития всеобщ гроб в освободения от украинската войска град Изюм.

“Украйна има същите права, които принадлежат на всяка суверенна нация ”, сподели още Байдън. “Ще застанем солидарно с Украйна и против съветската експанзия, точка. ”

Американският президент дефинира съветската инвазия в Украйна като “брутална ненужна война, определена от един човек ”. Той упрекна Русия, че с дейностите си “безсрамно е нарушила ” главните правила на Организация на обединените нации.

Байдън назова желанието на Москва и подкрепяните от нея управляващи в окупираните украински области да проведат, както и оповестената от Путин “възмутителни дейности ”.

Байдън сподели, че Съединени американски щати желаят тази война да завърши “при обективни условия ”, а това съгласно него значи, че никоя страна не може да завземе територия на друга страна.

“Единствената страна, която стои на пътя на това [решение] е Русия ”, сподели още президентът на Съединени американски щати.

Джо Байдън осъди заканите на съветския президент Владимир Путин за потребление на нуклеарно оръжие и сподели, че никой не заплашва Русия и нейното битие или териториална целокупност. По-рано в сряда Путин загатна за опцията на Русия да употребява нуклеарно оръжие, в случай че “териториалната ѝ целокупност е застрашена ”.

“Една нуклеарна война не може да бъде извоювана и не трябва в никакъв случай да бъде водена ”, сподели Байдън пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Сред другите послания в речта на американския президент бяха битката с климатичните промени, с хранителната рецесия и отбраната на човешките права.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР