Целта на РепубликанцизаБългария е дабъде в тройката на предстоящитеизбори и

...
Целта на РепубликанцизаБългария е дабъде в тройката на предстоящитеизбори и
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори

Целта на РепубликанцизаБългария е дабъде в тройката на предстоящитеизбори и да е незаобикоЦелта на Републиканци за България е да бъде в тройката на идните избори и да е незаобиколим фактор в активността на идващия парламент. лимфактор в активността на следващияпарламент.
Това съобщи в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS ръководителят на Политическа партия „ Републиканци за България” Цветан Цветанов.

По думите му, Републиканци за България има една алена линия, зад която са: Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ.

„ От тази позиция считам, че би трябвало да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е през днешния ден в България”, уточни Цветанов.

„ Знаете, че три са опциите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавният глава”, съобщи Цветанов.

По отношение на броя депутати, които ще влязат от Републиканци за България в Народното събрание, той уточни: „ Всичко ще зависи от броя партии и обединения, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се основат. Няма да са повече от 5 до 6 партиите, които ще влязат в идващия парламент”, предвижда Цветан Цветанов.

„ ГЕРБ стартира да се трансформира в нежелателен сътрудник на съвсем всички извънпарламентарни партии и обединения, които вземат участие в тази политическа конкуренция. Времето ще покаже какви ще са диалозите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за ръководство на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не вземат участие изобщо в ръководството. Нямат интерес да ръководят, желаят да минат в съпротива – изключително с това тежко завещание, което оставят”, безапелационен е Цветанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР