Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати в МВР, за

...
Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати в МВР, за
Коментари Харесай

Търсят свидетели като бесни... - Борисов бил целта на разпитите в МВР

Целта на разпитите на някогашни високопоставени магистрати в Министерство на вътрешните работи, за които ви информирахме по-рано през днешния ден „ съм аз “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се появи ненадейно и прекъсна почнал брифинг на свои съпартийци за оценка на работата на служебния кабинет.

„ Последната седмица задачата е да ме викат на разпити (…) Търсят очевидци като гневни “, разяснява министър председателят и предизвести, че чака да бъде извикан на разпит в края на предизборната акция, „ с цел да има панаир “.

" Поразучих малко, тъй като те подписват декларация, че няма да популяризират. Става дума за някакъв сигнал от 2009 година Нито го знам тоя човек, нито го познавам. Поразпитах малко, но то се оказа, че е различен човек, тъй като този, за който твърдяха първоначално, работи в одита на Министерство на здравеопазването към този момент доста години. Някой чул – уволнен 2009 година в миналото и би трябвало да си спомня дали някой е идвал 2009 година при мен. Сега разиграват този цирк, задачата съм аз. От 2009 година желаете ли да ви разпитам дали помните дали с някой сте се срещали и дали някой е чул? “, запита Борисов репортерите.

Изненадващите разпити в Министерство на вътрешните работи през днешния ден на някогашни прокурори и следователка евентуално са свързани с изказване на служебния вътрешен министър Бойко Рашков при започване на месеца. Тогава той твърдече, че Борисов оказал напън върху следовател по дело, с цел да избави собствен министър от влизане в пандиза. Случаят и по думите на Рашков, бил от 2009 година.

Борисов опорверга и различен роман на Рашков, съгласно който неизвестен очевидец му споделил в диалог, че е бил застрашен, че жена му и децата му няма да „ схванат, че ядат твоето месо “.

„ Никога, от моята уста, такива думи че ще изпращам някого някъде не са изричани “, отсече Борисов и съобщи, че е подготвен даже да се поодложи на детектор на лъжата.

С думите „ тормозят хората “ той заключи днешните разпити в Министерство на вътрешните работи.

„ Това е същото като с шкафчетата, заклел съм се, че нямам златни кюлчета. Те ме издебнаха, заснимаха, инсталираха, направиха и ме удариха. Това е началото и края на един сюжет “, съобщи Борисов, който оцени по същия метод и абсурда „ Илчовски “: „ Набедиха едно момиче, което аз в никакъв случай не съм виждал, тъй като чули… “.

Лидерът на ГЕРБ реагира яростно и на продължаващите иронични мнения за обиколките му из страната, по времето, когато беше министър председател с джип.

„ Престанете с тая джипка, НСО има 6 тойоти секвои и на тях се вози Радев, вози се Стефан Янев. Возят се всички! При мен е била една “, съобщи още Борисов.

В началото на брифинга от ГЕРБ дефинираха дейностите на служебния кабинет и оповестиха, че внасят тъжба в ЦИК.

„ Това не е общоприет длъжностен кабинет. Той е назначен от Румен Радев, само че има политически профил. Това е съдружен кабинет на Българска социалистическа партия, Демократична България, „ Изправи се! Мутри вън! “, който се употребява с поддръжката на Движение за права и свободи “, съобщи Тома Биков, като даде съответни образци по линия на Българска социалистическа партия (Бойко Рашков, Янаки Стоилов, Христо Бозуков), Демократична България (Кирил Петков, Асен Василев, Стойчо Кацаров) и ИСМВ (Велислав Минеков).

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разгласи, че ще сезират ЦИК за „ предизборна агитация и пропаганда “, осъществявана от служебното държавно управление. По думите му има „ надълбоко вкопаване “ във всички структури.

„ Изборите по кодекса „ Трифонов “ ще бъдат меко казано голямо предизвикателство – ще има освен логистични компликации, свързани с превозване на машини и изборни бумаги. Ще има компликации за всеки да упражни правото си на глас “, пророкува Дончев.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов на собствен ред съобщи, че „ това ръководство на здравната рецесия сега съзнателно приготвя страната за нова, четвърта вълна на COVID-19 “. Според него има терзания в общественото пространство за лобистки текстове, които обслужват частни и корпоративни ползи в опазването на здравето и някои разпореждания може дори да затворят лечебни заведения.

„ Никога в Министерство на здравеопазването не е вилнял подобен лобизъм и това е извънредно рисково за България и българските лекари, пациенти и лечебни заведения “, предизвести Ангелов.

След включването си в конференцията Борисов направи гневна забалежка и по адрес на „ така наречените проверяващи публицисти “, че не проверяват назначенията на кабинета. Закани се, че ще стане „ проверяващ жител “ и ще е доста сполучлив в тази си роля.

„ Няма повече в никакъв случай да видите канцлер на Германия, министър председател на Англия и президента на Франция с български министър председател да се разхождат из София “, съобщи Борисов. След като му беше напомнено, че ГЕРБ взе участие в парламентарните избори и по този начин евентуално резервира шансове още веднъж да ръководи България, той означи, че „ си има “ претендент за министър председател.

Той се обърна задочно и към Слави Трифонов: „ Аз съм поставил 15-20 млн. подписа като длъжностно лице. Този, който си постави подписа, той носи отговорност “.

" В момента съчиняват, тъй като всичките им приказки за корупция... вървяха, източиха язовир, с цел да се снимат. Те дъждовете ще свършат юни, ще дойдат жегите август и няма да има вода в язовирите. Помните, през това минахме предходната година. Сега се възнамерявам дали на " Студена " не ни направиха тоя номер да го източат преди време... ", разяснява още той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР