Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати е лидерът на

...
Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати е лидерът на
Коментари Харесай

Борисов за разпитите: Целта съм аз

Целта на разпитите на някогашни високопоставени магистрати е водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи самият той пред публицисти. Бившият министър председател нахлу на конференцията на своите съпартийци, които в това време оценяваха работата на служебното държавно управление. Според него цялото следствие на Групово дело „ Национална полиция “ е „ разиграване на цирк “ преди изборите.

„ Става дума за някакъв сигнал от 2009 година Нито го знам тоя човек, нито го знам тоя човек, нито го познавам. Поразпитах малко, но то се оказа, че е различен човек, тъй като този, за който твърдяха първоначално, работи в одита на Министерство на здравеопазването към този момент доста години. Някой чул – уволнен 2009 година в миналото и би трябвало да си спомня дали някой е идвал 2009 година при мен. Сега разиграват този цирк, задачата съм аз. От 2009 година желаете ли да ви разпитам дали помните дали с някой сте се срещали и дали някой е чул? “, запита Борисов репортерите.



Той заключи разпитите досега с думите „ тормозят хората “: „ Последната седмица задачата е да ме викат на разпити (…) Търсят очевидци като гневни “.

„ Това е същото като с шкафчетата, заклел съм се, че нямам златни кюлчета. Те ме издебнаха, заснимаха, инсталираха, направиха и ме удариха. Това е началото и края на един сюжет “, съобщи Борисов, който оцени по същия метод и абсурда „ Илчовски “: „ Набедиха едно момиче, което аз в никакъв случай не съм виждал, тъй като чули… “.

„ Престанете с тая джипка, НСО има 6 тойоти секвои и на тях се вози Радев, вози се Стефан Янев, возят се всички, при мен е била една “, съобщи още Борисов.

В черни краски

Брифингът на ГЕРБ стартира без Борисов. В хода му някогашни министри и сегашни кандидат-депутати осъдиха дейностите на служебния кабинет.

„ Това не е общоприет длъжностен кабинет. Той е назначен от Румен Радев, само че има политически профил. Това е съдружен кабинет на Българска социалистическа партия, Демократична България, „ Изправи се! Мутри вън! “, който се употребява с поддръжката на Движение за права и свободи “, съобщи Тома Биков, като даде съответни образци по линия на Българска социалистическа партия (Бойко Рашков, Янаки Стоилов, Христо Бозуков), Демократична България (Кирил Петков, Асен Василев, Стойчо Кацаров) и ИСМВ (Велислав Минеков).

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разгласи, че ще сезират ЦИК за „ предизборна агитация и пропаганда “, осъществявана от служебното държавно управление. По думите му има „ надълбоко вкопаване “ във всички структури.

„ Изборите по кодекса „ Трифонов “ ще бъдат меко казано голямо предизвикателство – ще има освен логистични компликации, свързани с превозване на машини и изборни бумаги. Ще има компликации за всеки да упражни правото си на глас “, пророкува Дончев.
Снимка: БГНЕС
Бившият здравен министър Костадин Ангелов на собствен ред съобщи, че „ това ръководство на здравната рецесия сега съзнателно приготвя страната за нова, четвърта вълна на COVID-19 “. Според него има терзания в общественото пространство за лобистки текстове, които обслужват частни и корпоративни ползи в опазването на здравето и някои разпореждания може дори да затворят лечебни заведения.

„ Никога в Министерство на здравеопазването не е вилнял подобен лобизъм и това е извънредно рисково за България и българските лекари, пациенти и лечебни заведения “, съобщи Ангелов.

След включването си в конференцията Борисов се скара на „ така наречените проверяващи публицисти “ за това, че не проверяват назначенията на кабинета. Закани се, че ще стане „ проверяващ жител “ и ще е доста сполучлив в тази си роля: „ Като основен секретар имах 90% рейтинг. Ще видите какви митничари са си назначили и по какъв начин върти контрабандата – всички тия бяха с тирове с цигари, с пилешки бутчета, съсипваха българския бизнес “.

„ Няма повече в никакъв случай да видите канцлер на Германия, министър председател на Англия и президента на Франция с български министър председател да се разхождат из София “, съобщи Борисов. След като му беше напомнено, че ГЕРБ взе участие в парламентарните избори и по този начин евентуално резервира шансове още веднъж да ръководи България, той означи, че „ си има “ претендент за министър председател.

Той се обърна и към Слави Трифонов: „ Аз съм поставил 15-20 млн. подписа като длъжностно лице. Този, който си постави подписа, той носи отговорност “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР