Целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до

...
Целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до
Коментари Харесай

Старт на програмата „Възстановяване“ в подкрепа на малките и средни бизнеси

Целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до заеми за възобновяване активността след последователното отпадане на ограниченията против разпространяване на ковид. Дава се опция на компаниите, които са дееспособни, само че към този момент са употребявали огромна част от обезпеченията си по време на рецесията, да вземат заеми или за инвестиция, или за оборотни средства и да продължат да се развиват.

„ С 5 банки към този момент договорите са подписани, което значи, че от през днешния ден, а някои до седмица, дребните и междинни бизнеси могат да вземат своите заеми за възобновяване. Кредитите са до 7 години, като първите 12 месеца има опция за гратисен интервал “, изясни Петков. Той е убеден, че всички дребни и междинни бизнеси ще могат да се възползват от програмата.

Министър Асен Василев увери, че с тази стратегия се активизира 2.5 милиарда капитал, който да стигне до бизнеса. Той посочи, че Фондът на фондовете обезпечава 80%, останалият запас е от банката. Лихвите ще са естествени пазарни, а не преференциални. Цялата изгода от гаранцията е, че няма поръчителство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР